ZBA CA versterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Ah!buis » do 05 jul 2018, 11:21

Als je de Knuisvoeding gebruikt zou het relais wel's een slecht kontakt kunnen maken :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » do 05 jul 2018, 11:49

De Knuis voeding wordt gebruikt ja, maar het kan zoveel zijn :( het spul ligt op de werkbank voor onderzoek maar even kijken wat het is.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6043
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Shadow » do 05 jul 2018, 23:31

Ah!buis schreef:Als je de Knuisvoeding gebruikt zou het relais wel's een slecht kontakt kunnen maken :(
Anne


Nou die zijn voorzien van vergulde contacten met een Phoenix Contact relais, de kans dat die stuk is, is vrij klein.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21303
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor ray5150 » vr 06 jul 2018, 10:06

Ik vraag me af of de center van de secundaire wikkelingen van de nieuwe trafo's vanaf fabriek aan elkaar gekoppeld was, of dat je zelf hebt gedaan/moest doen.
Even voor de duidelijkheid, de spanningen klopten wel met de brom-trafo's ?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Ah!buis » vr 06 jul 2018, 10:53

Shadow schreef:
Ah!buis schreef:Als je de Knuisvoeding gebruikt zou het relais wel's een slecht kontakt kunnen maken :(
Anne


Nou die zijn voorzien van vergulde contacten met een Phoenix Contact relais, de kans dat die stuk is, is vrij klein.
Ja, dat klinkt goed :D Moet toch daar ergens zijn, relais-aansluiting, zekering of aansluiting aan de print.Bij de trafo is hoogst onwaarschijnlijk, zelfs met maar één wikkeling aangesloten krijg je zowel plus- als min-uit.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 06 jul 2018, 11:07

Het weekend is er bijna dan gaan we het weten wat het nou was ;) vast weer een domme fout :hide:
Robert Jan

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21303
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor ray5150 » vr 06 jul 2018, 11:48

Je maakt er wel een cliffhanger van. :lol:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21303
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor ray5150 » vr 06 jul 2018, 11:51

Niet meer doen, hoor. Op woensdag een probleem hier droppen en dan zeggen dat je er in het weekend eens naar gaat kijken. [-X

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9180
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Barry2001 » vr 06 jul 2018, 12:19

RJ = Twente. Daar start het weekend vrijdag 12:00 :goedzo:

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 06 jul 2018, 13:55

Je mag ook niks meer tegenwoordig :P
Zo heel lang hoef ik nu niet meer dan heb ik ook weekend, eigenlijk een lang weekend van een week :D
Robert Jan

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3520
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor knuisje » vr 06 jul 2018, 16:58

Ik gok toch de zekering. Meet eens direct op de zekeringhouder.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 06 jul 2018, 21:01

Het is weekend en ben aan het meten geweest en gelukkig de voedingen werken.
Zo de voedingen weer aan de versterkers aansluiten en kan er weer muziek geluisterd worden :yeah:

Maar wat ging er mis :think:

Bij het meten maakte ik gebruik van de vrije aansluitingen (soldeer pads) voor de faston print delen.
Omdat ik per voeding 1 versterker heb, heb ik hier dus ook voor 1 versterker faston print delen opgezet op die andere daar zette ik de meetpennen en die maken dus niet helemaal goed contact met elkaar.

Er zijn dus gelukkig geen problemen :hide: , toch allen dank voor het meedenken.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6043
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Shadow » vr 06 jul 2018, 23:36

Die soldeer je aan de achterkant door idd, zijn niet doorgemetaliseerd, mooi dat het gevonden is, ik ben zo’n autist die die fastons er allemaal wel in soldeerd :rofl:

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » za 07 jul 2018, 7:57

Als het dat zou zijn had de positieve kant het ook niet gedaan met meten en die deed het wel. De soldeer pad aan de rand heeft geen verbinding met de achterste, toen ik daar de meetpen op zette deed die het wel.
Maar de versterker speelt weer :D

Dit soort onderdelen die niet nodig zijn laat ik weg geeft meer lucht om de aansluitingen je weet nooit waar het goed voor is :rofl:

Volgende stap is beginnen met de behuizing.
Robert Jan

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21303
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor ray5150 » za 07 jul 2018, 11:06

Wel een beetje een anticlimax. dagenlang word de spanning opgebouwd en gesuggereerd wat de oorzaak zou kunnen zijn.
En dan blijkt er feitelijk niks loos, maakt niet uit, blij dat het nu wel werkt. :D

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10432
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor hannesie » za 07 jul 2018, 11:12

Het zit inderdaad een beetje op het niveau van, "Oh Ja, de stekker vergeten in het stopcontact te steken". :rofl: :rofl:

Het IBM grapje van destijds, waar mensen niet in de gaten hadden dat een computer ook stroom gebruikt. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » za 07 jul 2018, 14:09

Stekker vergeten/verkeert had ik van de week ook al :hide: was bezig met het cnc machientje andere controller en driver alles aangesloten zoals het zou moeten maar geen beweging tot ik de connectoren controleerde die zat er 1 naast :boos: ja dan doet die het ook niet #-o
Robert Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18701
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » za 07 jul 2018, 14:14

Maar wel een echte DHZ :mrgreen: Wordt je al 2 pagina's stekkers naar je hoofd gegooid die er niet in gaan, is het je eigen stekkertje. Maar ok, je had ook gevraagd om even te wachten tot het weekeinde. Ondertussen wel dik 2 pagina's stekkers die zo de kliko in kunnen.... :rofl:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » za 07 jul 2018, 14:24

Ja precies, ik had aangegeven dat ik er in het weekend naar zou kijken maar wel fijn dat er meegedacht wordt en het vult een topic ook nog :mrgreen:
Robert Jan

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10432
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor hannesie » za 07 jul 2018, 21:36

Ik heb afgelopen week mij ook het habbiebappie gezocht hoe het kon dat er ineens 1 kanaal bijna geen signaal gaf. :think: :think:
Tobben met kabels omwisselen en de print van de versterker nagelopen, was net daarvoor even mee geweest naar de Audiovereniging. Wat is er aan de hand dat ik het niet kan traceren. Dus ook kanalen gewisseld en het ging mee, maar wel op een vreemde manier dat ik mijn vinger er niet op kon leggen. :oops: :oops:
Kijk ik bij de instellingen van de speler die ik er nu even op had gezet i.p.v. de Raspberry, zie ik ineens dat ik daar heb zitten stoeien met volumeregeling van het betreffende kanaal in ROON........!!! :-$
Alles op nul gezet (balans) , en het speelt weer zoals het hoort. :mrgreen: :)
Laatst gewijzigd door hannesie op za 07 jul 2018, 23:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » za 07 jul 2018, 21:51

Dat zijn van die dingen waar je soms met heel veel vraagtekens een behoorlijke tijd mee kwijt kunt raken.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6043
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Shadow » wo 01 aug 2018, 18:45

Hoe ist hier?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 01 aug 2018, 19:33

Shadow schreef:Hoe ist hier?
Moet je op woensdag niet vragen, even wachten tot vrijdagavond. :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 871
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » di 07 aug 2018, 14:16

Goed gisteren net terug van een weekje weg :)
De versterker speelt zonder brom maar een behuizing nog niet mee begonnen, deze week rustig aan dan nog 1.5 week "werken" daarna lange vakantie en dan wil ik ook met de behuizing aan de gang.
Robert Jan


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Nooby en 1 gast