Vies/ defect relais

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 30 sep 2018, 15:12

Dag allemaal,

Enige tijd geleden een Denon PMA-1500r gekocht voor bij mn PC om de Ref Mon. aan te sturen.
Bij zacht volume geeft rechts geen geluid. Zodra ik het volume even hard zet komt rechts er weer bij. Dat zal hoogstwaarschijnlijk het relais zijn.
Schoonmaken zal me wel lukken maar vervangen is uiteraard beter. Echter vraag ik me af of dit gewoon oude er uit, nieuwe er in is? Zo ja waar haal ik een goede vervanger?

Op Ebay kom ik bijv. deze tegen: https://www.ebay.com/itm/Upgrade-Relay- ... 0863270291
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor ray5150 » zo 30 sep 2018, 15:28

Je weet zeker dat het niet aan de volume potmeter ligt ?

Deze lijkt me trouwens wat voordeliger qua verzendkosten :
https://www.ebay.co.uk/itm/Relay-origin ... 2900799492

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 30 sep 2018, 15:48

ray5150 schreef:Je weet zeker dat het niet aan de volume potmeter ligt ?

Deze lijkt me trouwens wat voordeliger qua verzendkosten :
https://www.ebay.co.uk/itm/Relay-origin ... 2900799492


Nee, die heb ik al gereinigd bij ontvangst. Lang gelden was dit mijn eerste "high-end"versterker die ik kocht. Na een x aantal jaar precies dezelfde klacht gehad.

Dankjewel! Dat is dezelfde zie ik. Gelijk bestellen dus. Gewoon vervangen zoals een gloeilamp toch? Geen afregeling o.i.d. nodig lijkt me?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor ray5150 » zo 30 sep 2018, 16:22

In principe wel, ja.
Mocht er behoefte aan zijn, hier de service manual :
https://www.electronica-pt.com/esquema/ ... 00r-41409/

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 30 sep 2018, 16:24

Mooi! Het wordt een beste klus merk ik, aangezien de versterker helemaal uit elkaar moet. Ik ben weer even lekker van de straat :)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor ray5150 » zo 30 sep 2018, 18:32

Zo te zien klopt dat, ja. vaak hebben versterkers een "service luik" aan de onderkant, maar dat is helaas hier niet het geval.
twee tipjes waar je misschien iets aan hebt, haal bij de Action een vakkendoos voor een paar kwartjes. dan kun je de schroefjes per groepje apart opbergen. bijvoorbeeld de kap, voorkant, achterkant.
Andere is om flink foto's van details te maken tijdens het demonteren, zo kun je altijd weer zien hoe het in elkaar heeft gezeten.

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 30 sep 2018, 22:40

ray5150 schreef:Zo te zien klopt dat, ja. vaak hebben versterkers een "service luik" aan de onderkant, maar dat is helaas hier niet het geval.
twee tipjes waar je misschien iets aan hebt, haal bij de Action een vakkendoos voor een paar kwartjes. dan kun je de schroefjes per groepje apart opbergen. bijvoorbeeld de kap, voorkant, achterkant.
Andere is om flink foto's van details te maken tijdens het demonteren, zo kun je altijd weer zien hoe het in elkaar heeft gezeten.


Dankje, ik heb van alles foto's gemaakt en schroefjes apart opgeborgen en gelabeld.

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 30 sep 2018, 22:55

Nu ik toch lekker bezig was met demonteren wilde ook even kijken naar de slecht werkende source-direct knop. Die ging stroef/ bleef hangen.
Eenmaal de schakelaar geopend en het probleem was duidelijk. Metalen stripjes die over de rail horen te glijden waren krom/ kapot. Hoe de vorige eigenaar dat voor elkaar heeft gekregen...

Ik wil de schakelaar graag vervangen maar kan deze niet in de manual vinden. Op de foto is het net niet te zien maar de code op de print zegt: SW301. Enig idee of deze ergens te bestellen is?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor ray5150 » ma 01 okt 2018, 21:23

Onder zwaar voorbehoud natuurlijk, maar deze lijkt er enigszins op :
https://nl.farnell.com/alps/spuj193700/ ... stViewed_1

Aan de hand van de datasheet even kijken of de maten overeen komen.
Bestellen kan via https://muxtronics.nl/onderdelen/
Op ebay staat ie ook : https://www.ebay.com/itm/SPUJ193700-Alp ... SwBrBbf9P-

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » do 04 okt 2018, 13:27

Dat is helaas een kleinere versie. Net bericht terug van Stevab electronika hier in Amstelveen. Dit type is al enige tijd uit de handel en hebben zelf ook geen loop/sloop restanten over. Heb zelf wat gevonden maar dat is me te duur en die gaan ook per 20: link


Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » zo 07 okt 2018, 11:13

Dank! Heb een vervanger gekregen! :)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor ray5150 » zo 07 okt 2018, 14:04

He, da's netjes. is dat een nieuwe of gebruikte ?
In het laatste geval vooral niet open maken, de kans dat je het weer werkend in elkaar krijgt is vrijwel nihil.

Gebruikersavatar
Kalimba
Berichten: 355
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 10:52
Locatie: Amstelveen

Re: Vies/ defect relais

Berichtdoor Kalimba » ma 08 okt 2018, 7:57

Het is een nieuwe. Geen ALPS maar dat maakt me nu niet uit :)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast