Hypex UcD400MP modules

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » wo 31 okt 2018, 15:20

Hoi allen,

Ik heb deze week twee UcD400MP Hypex modules op de kop getikt voor een lachtertje op Marktplaats. Deze modules zaten nog nieuw in de doos! Komen bij Van den Hul vandaan (deed ook commerciele doeleinden). Hij kwam er niet aan toe zei hij. Ik wil in mijn schuur wat lompe speakers neerzetten (huis gekocht!).

Nu heb ik ze ingebouwd, maar ik krijg ze niet aan de praat. Ik ben aan het tubben geweest over hot/cold, dus ik verwacht dat de fout daar ergens zit.

Ik heb uit de manual gehaald dat connector J2 onder andere wordt gebruikt voor de input, daarvan heb ik pin 1, 2 en 5 gebruikt als gebalanceerde ingang. Ik gebruikt single ended uitgangen, dus ik heb een RCA plug. Daarom pin 2 en 5 aan de ground van de RCA gesoldeerd, pin 1 aan signaal. Pin 14 (ground) heb ik niet aangesloten, moet dat ook gebeuren? Ik heb van de luidspreker alleen LS1+ en LS1- gebruikt (HOT), moet ik niet toevallig 1 en 3 pakken?

Verder, ik schakel beide modules tegelijk in met een klik-aan-klik-uit module die via een latch schakelaar wordt bediend.

Op de foto's is de klik-aan-klik-uit te zien. Rechtsbovenin deze module (rode krimpkous) is switch aansluiting. De onderste faston aansluitingen worden met de bovenste doorgelust bij het schakelen. Verder heb ik de randaarde aan de behuizing gelegd op de bout linksbovenin de klik-aan-klik-uit. De onderkant van de modules liggen dus aan randaarde, aangezien ze in de metalen behuizing zijn geschroefd.

manual

Hypex helpt geen eindgebruikers kennelijk (mail)..

Wat te doen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19235
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor ds23man » wo 31 okt 2018, 15:58

Je moet wel de smps aanzetten dmv een stuurspanning.......
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21468
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor ray5150 » wo 31 okt 2018, 18:55

Ik denk dat je dan ook even aan moet geven welk voltage op welke pin gezet dient te worden.
Ziet er trouwens wel keurig netjes ingebouwd uit. :goedzo:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19235
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor ds23man » wo 31 okt 2018, 19:03

Staat allemaal in de datasheet.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Ah!buis » wo 31 okt 2018, 20:37

ds23man schreef:Staat allemaal in de datasheet.

Houdt niet aan duidelijkheid over :( .Er worden pin-nrs genoemd maar niet aangegeven (alleen Jx).
Ziet er naar uit dat je 12 naar 13 moet doorverbinden.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10563
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor hannesie » wo 31 okt 2018, 21:08

Handleiding 14.2
14.2.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6762
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Leeuwarden » wo 31 okt 2018, 21:45

hannesie schreef:Handleiding 14.2
14.2.JPG



Was het niet de bedoeling om daar een schakelaar tussen te zetten? Zodoende blijft de SMPS altijd onder stand-by power en schakelt pas volledig in na het omzetten van deze schakelaar...
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!" ***Pippi Langkous***

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10563
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor hannesie » wo 31 okt 2018, 21:48

230 afschakelen?
Hans

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Ah!buis » wo 31 okt 2018, 21:56

Thomox schreef:Verder, ik schakel beide modules tegelijk in met een klik-aan-klik-uit module die via een latch schakelaar wordt bediend.
Blijft wel de k-k altijd aan.
Dat van die schakelaar snap ik niet, moet een drukknop zijn drukken aan, loslaten uit, het vergrendelen doet de k-k schakeling.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6762
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Leeuwarden » wo 31 okt 2018, 22:34

hannesie schreef:230 afschakelen?


Om stand by te schakelen is geen 230.
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!" ***Pippi Langkous***

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10563
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor hannesie » wo 31 okt 2018, 22:45

Dan heb je dus een signaal nodig van een VV of een detectorschakeling, die dan moet reageren op.... die "klik aan klik uit" zou ik er uit gooien.
Hans

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Ah!buis » wo 31 okt 2018, 23:33

hannesie schreef:Handleiding 14.2
Ca.PNG
Dat had ik dus ook gezien, vandaar pinnen aaneen. Maar ...
de "floating" spanning is van dezelfde orde als de standy, doorverbinden zou dan niks veranderen.Zou ook kunnen dat de pin 13 naar massa moet om in te schakelen :think:
Erg duidelijk is 't allemaal niet :(
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19235
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor ds23man » do 01 nov 2018, 7:18

Alle ....MP varianten hebben een standby voltage die altijd aanwezig is als de netstroom is ingeschakeld. De Main smps schakelt pas in als er een stuurspanning op PS enable gezet wordt en uit als je die er weer afhaald, hier dus pin 13. Pin 12 is de standby spanning, dus gewoon 12 en 13 doorverbinden of hier een schakelaar tussen zetten.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » do 01 nov 2018, 7:48

Bedankt voor alle antwoorden! Ik zal er vanmiddag even voor gaan zitten...

De enige vraag die nog overblijft is, zitten alle hot/cold zaken goed? Wie kan mij een spoedcursus hot/cold geven? Ik dacht het te snappen, totdat de luispreker op hot én cold aangesloten moest worden... :hide: dus de speakers op pin 1+2 uitgang en de input op pin 1, 2 en 5. Moet ik 14 ook nog gebruiken?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Ah!buis » do 01 nov 2018, 11:30

Thomox schreef:De enige vraag die nog overblijft is, zitten alle hot/cold zaken goed? Wie kan mij een spoedcursus hot/cold geven? Ik dacht het te snappen, totdat de luispreker op hot én cold aangesloten moest worden... :hide: dus de speakers op pin 1+2 uitgang en de input op pin 1, 2 en 5. Moet ik 14 ook nog gebruiken?
Iets met een heet hoofd en kouwe voeten met het lijf ertussen :lol:
En laat 14 maar met rust :relax:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » do 01 nov 2018, 16:35

ray5150 schreef:Ik denk dat je dan ook even aan moet geven welk voltage op welke pin gezet dient te worden.
Ziet er trouwens wel keurig netjes ingebouwd uit. :goedzo:

Danku :D
Leeuwarden schreef:
hannesie schreef:Handleiding 14.2
14.2.JPG

Was het niet de bedoeling om daar een schakelaar tussen te zetten? Zodoende blijft de SMPS altijd onder stand-by power en schakelt pas volledig in na het omzetten van deze schakelaar...

Ah!buis schreef:
Thomox schreef:Verder, ik schakel beide modules tegelijk in met een klik-aan-klik-uit module die via een latch schakelaar wordt bediend.

Blijft wel de k-k altijd aan. Dat van die schakelaar snap ik niet, moet een drukknop zijn drukken aan, loslaten uit, het vergrendelen doet de k-k schakeling.
Anne

Klopt, ik heb inderdaad een 'latch' die misbruik door hem niet zo ver in te drukken, daarbij vergrendeld hij niet en schakelt toch wel de kaku in.

ds23man schreef:Alle ....MP varianten hebben een standby voltage die altijd aanwezig is als de netstroom is ingeschakeld. De Main smps schakelt pas in als er een stuurspanning op PS enable gezet wordt en uit als je die er weer afhaald, hier dus pin 13. Pin 12 is de standby spanning, dus gewoon 12 en 13 doorverbinden of hier een schakelaar tussen zetten.

Het komt erop neer dat, als ik 12 en 13 doorlus, de SMPS tegelijk met de kaku aangaat. Kan dat een risico opleveren voor inrush current bijvoorbeeld? zo ja, dan kan ik altijd nog een extra schakelaar toepassen :)

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » vr 02 nov 2018, 10:12

Gisteren de boel nogmaals aangezet terwijl 12 en 13 doorverbonden waren. Er is nog een kleine vertraging ingebouwd, dus alles gaat geleidelijk aan!

Thnx voor alle hulp hier :bakkie:

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11220
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor jeroen_d » vr 02 nov 2018, 21:20

Waarom gebruik je de kaku niet om 12 en 13 door te verbinden?
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » vr 02 nov 2018, 22:24

jeroen_d schreef:Waarom gebruik je de kaku niet om 12 en 13 door te verbinden?

Wat zou daar het voordeel van zijn ten opzichte van de 230 schakelen en de smps automatisch aan laten gaan? :bakkie:

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11220
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor jeroen_d » za 03 nov 2018, 11:58

:wink: :wink: Niet zozeer een voordeel, wel eleganter. Met een hoofdschakelaar achterop zet je de versterker aan en met de schakelaar voorop haal je hem uit standby. Niks mis met wat je nu doet hoor.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 663
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Thomox » za 03 nov 2018, 13:57

Ahh op die manier, thanks voor de tip :)

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6762
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Hypex UcD400MP modules

Berichtdoor Leeuwarden » za 03 nov 2018, 14:29

Leeuwarden schreef:
hannesie schreef:Handleiding 14.2
14.2.JPG



Was het niet de bedoeling om daar een schakelaar tussen te zetten? Zodoende blijft de SMPS altijd onder stand-by power en schakelt pas volledig in na het omzetten van deze schakelaar...



Ik herhaal mezelf dan maar even. Er een kaku tussen zetten kan, een gewone kleine schakelaar kan ook.
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!" ***Pippi Langkous***


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Majestic-12 [Bot] en 1 gast