SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Alle tools voor werken aan elektro en elektronica

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4892
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Bert61 » do 11 okt 2018, 20:33

Via mouser gevonden hoogspannings voeding tot 360Volt
Dit verlaagd het gewicht aanzienljk 500-750 Watt
Hier iets wat mij aan trekt om te proberen om te bouwen
Als ik het goed begrijp een dit een pc voeding welke wordt gemodificeerd
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4892
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Bert61 » vr 12 okt 2018, 0:29

Ik heb dat artikel uit chiliconchips :mrgreen: gedownload Kan het niet hier plaatsen
Ga proberen zo,n SMPS te vinden en om te bouwen
Als er iemand er in is geintreseerd geef me een pb .
Het project zal niet snel gaan , heb nog veel andere projecten , bovendien zal ik afh zijn van derden
Maar er is wel een beloning 5kg ijzer minder en een stuk goedkopere voeding in je buizenversterker
Het denk is mooiste is een PC voeding te vinden van 13 in een dozijn zijn
Dan is er meestal wel wat van te vinden om hem naar 12 volt om te bouwen bij 20Amp
Heeft iemand iets daar van liefst ?
Schemas , ombouw plannen , groepen die daar ook mee bezig zijn
iets met een HF trafo er tussen om van het net af te zijn secundair is een must
Ik ga verder met mijn schuur reparatie op mn gemakje beetje timmeren .
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19179
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Pjotr » vr 12 okt 2018, 10:26

Bert61 schreef:Via mouser gevonden hoogspannings voeding tot 360Volt
Dit verlaagd het gewicht aanzienljk 500-750 Watt
Hier iets wat mij aan trekt om te proberen om te bouwen
Als ik het goed begrijp een dit een pc voeding welke wordt gemodificeerd

Hou er wel rekening mee dat al die PFC modules geen scheiding met het lichtnet geven. Lijkt mij in een diy buizenamp ook goed voor het nodige vuurwerk af en toe :twisted:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21602
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor ray5150 » vr 12 okt 2018, 12:35

Oeps... :roll:
Lijkt me in het kader van de veiligheid niet echt een verstandige zet om zonder galvanische scheiding te werken.
Ik weet ook niet of ik het gewicht een steekhoudend argument moet vinden. een buizenversterker is nu eenmaal over het algemeen lomp en zwaar.
(helemaal als je het met een chipamp vergelijkt.)
Komt bij dat het niet iets waarmee je dagelijks uit wandelen gaat, je bouwt het, en zet het op zijn plek.
Misschien 1 keer per jaar verplaats je het ding voor een service beurt of een luisterdag.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12188
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Ah!buis » vr 12 okt 2018, 12:43

Je had deze toch al 's gevonden :?
http://www.dx.com/p/jtron-dc-dc-45-390v ... vr1T_BUerU
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor ronnydepony » vr 12 okt 2018, 15:52

Had hier ooit eens prijs voor gevraagd, kwam op ongeveer 1000€ uit
http://www.diyparadiso.com/index4.htm
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4892
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Bert61 » vr 12 okt 2018, 16:09

Even een reactie ,
Veiligheid
ik wil ook perse een voeding met galvanische scheiding tussen net en de DC kant :!:
Dus er moet een hf trafo in zitten en niet alleen een spoel om de spanning op te slingeren. :D
Gewicht
Het is niet alleen het gewicht wat me drijft het te proberen
De prijs
Stel dat het lukt een PC voeding om te bouwen Die vind je voor niks. Scheelt je weer 100-120€
Verder je hebt weer andere problemen Rare pieken in hoge frequenties waar je niet blij van wordt
Maar vind het wel een zinvole kant er is tegenwoordig geen apperaat te vinden Radio TV Computers met een 50hz trafo
Waarom dan ook niet in een buizen versterker proberen
Ik denk dat het niet lang duurt voor dat je het bij alie kan kopen
De Buck dingen zonder trafo voor nixie toepassingen zijn er al
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21602
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor ray5150 » vr 12 okt 2018, 22:07

Een vrij kort topic, maar wel erg knap dat iemand zelf een SMPS voor een buizenversterker heeft ontwikkeld.
viewtopic.php?f=8&t=24048&p=1823679
Ach, 20 jaar geleden dacht men ook dat auto's met verbrandingsmotor nu wel uitgestorven zouden zijn.
Niets is minder waar...volgende maand passeren we in NL de tien miljoenste auto.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19179
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Pjotr » vr 12 okt 2018, 22:37

Ja, charmant zo'n zelf oscillerende half bridge. Meeste elektronische halogeen trafo's zitten zo in elkaar. Alleen wel jammer dat de trafo hier wel weer echt specialistenwerk is.
Peter de Jong

Piet1950
Berichten: 78
Lid geworden op: wo 18 mei 2016, 15:34
Locatie: Alblasserwaard

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Piet1950 » za 13 okt 2018, 10:51

Pjotr schreef:
Meeste elektronische halogeen trafo's zitten zo in elkaar.


Bij mijn recente proefschakeling gebruik ik al een (aangepaste) halogeentrafo voor de gloeispanning (12,6V voor de 6C33C buizen). Dat werkt uitstekend. Nu ben ik nog aan het experimenteren voor een hoogspannings-uitgang. Met een er achter geplaatste trafo, die de laagspanning van de halogeentrafo weer omzet naar hoogspanning. Dat werkt al redelijk, maar de spanning is nog niet stabiel genoeg. Voor een class A versterker is het al goed, maar voor een class AB versterker (variërende stroom) moet het nog beter.

Piet

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19179
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Pjotr » za 13 okt 2018, 11:17

Ik heb die dingen ook gezien met een toroide trafo er in. Die waren 100W. Volgens mij kun je dan wel vrij eenvoudig daar zelf met de hand een HS wikkeling op leggen. Vraag mij wel af hoe lang ze nog te koop zijn nu alles naar LED gaat.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4892
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: SMPS ook voor de Hoogspanning in buizenversterkers

Berichtdoor Bert61 » za 13 okt 2018, 15:10

Heb al wat vorderingen in China
Weet nog geen prijs alleen dat het geen probleem is
450 volt 0,5 Amp SMPS Neg 90 volt 50 ma 2x6.3 volt 5 Amp
Dat heb ik gevraagd nu nog een prijs en in frame uitvoering
En niet onbelangrijk de afmetingen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Elektronicagereedschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten