KT88 testen

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 10 feb 2018, 14:10

Ik kan echt niet bij de computer zodra ik zit begint die pijn
Kan alleen wat met iPad zwamme ga met een taske koffie :relax:
shit draadje vergeten :oops:

sloeberke
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 09 feb 2018, 18:30
Locatie: Essen

Re: KT88 testen

Berichtdoor sloeberke » za 10 feb 2018, 16:52

afzonderlijke spanning voor het schermrooster,dat zie dan ik weer niet zo zitten,wanneer deze spanning hoger is als de anodespanning ,gaat het schermrooster zich als anode gedragen,ik weet het ook allemaal niet zo goed meer ,maar als ik het me herinner dient het schermrooster om de electronen extra te versnellen,(hierdoor komen de karakteristieken vlakker te liggen tov een triode en is de versterking veel groter),maar doordat het grove mazen zijn schieten de meeste erdoor en komen dan onder invloed van de anode ,ik denk dat een te grote schermroosterstroom gewoon als vermogenverlies kan gezien worden.
Door de grote versnelling zijn er zelfs electronen die terug botsen (dat was bij tetrodes een probleem) daarom is nog een remrooster
aangebracht dat duwt de electronen terug naar de anode.Tot zover mijn herinnering.
Dus ik zou anode en schermroosterspanning samen laten oplopen van 0 tot max,maar ik zou het schermrooster via een R verbinden,dat geeft de mogelijkheid om de schermroosterstroom te bepalen,,zodoende kan de stroom in de kathode kring gemeten worden.
Volgens mijn berekening zou ik gaan voor 2 meetgbieden bv een max anodestroom van 10mA en een van 100 of 200mA.Die ook automatisch omschakelen.
De kathode weerstand kan dan 10 ohm en 1 ohm zijn dit geeft een max van 100mV in de roosterspanning.
De spanning wordt via een niet-inverterende opamp 50x versterkt zodat de uitgangsspanning van 0 tot 5V gaat.
Dan bekom ik een resolutie van ca 100µA en 1mA ,wat overeenkomt met 1mV en 10mV ,maar of dat mogelijk is in de praktijk weet ik niet,in principe is het na versterking voor de AD 10.23 counts en dat is ruim voldoende.
Ik heb voor Bert een netspanningsstabilisator gemaakt en die regelt toch vrij nauwkeurig.
Ik zou de meetweerstand nog wat kunnen vergroten ,ten koste van de precisie naar de roosterspanning toe,ik heb ook geen idee hoeveel het zichtbaar is op karakteristieken die getekend worden.(kan misschien ook wel in rekening gebracht worden,maar dat is misschien allemaal te ver gezocht.
Het is ook gewoon plezant om iets te maken en misschien valt het resultaat wel mee.
Ik ga misschien ook eens googlen om iets meer te vinden over hoe de karakteristieken werkelijk gemeten worden.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 10 feb 2018, 19:18

sloeberke schreef:afzonderlijke spanning voor het schermrooster,dat zie dan ik weer niet zo zitten,wanneer deze spanning hoger is als de anodespanning ,gaat het schermrooster zich als anode gedragen,ik weet het ook allemaal niet zo goed meer ,maar als ik het me herinner dient het schermrooster om de electronen extra te versnellen,(hierdoor komen de karakteristieken vlakker te liggen tov een triode en is de versterking veel groter),maar doordat het grove mazen zijn schieten de meeste erdoor en komen dan onder invloed van de anode ,ik denk dat een te grote schermroosterstroom gewoon als vermogenverlies kan gezien worden.
Door de grote versnelling zijn er zelfs electronen die terug botsen (dat was bij tetrodes een probleem) daarom is nog een remrooster aangebracht dat duwt de electronen terug naar de anode.Tot zover mijn herinnering.
Klopt wel ongeveer, maar de anode komt wel een stuk lager dan het schermrooster.
Neem een EL84, schermrooster 250V en anode 300V=.Bij volle uitsturing zwabbert de anode dan van minder dan 50V naar over de 550V (>250Vtop).Zit het schermrooster (even, mag niet te lang wegens gemiddelde dissipatie) 200V boven de anode.Als de schermroosterspanning dan inzakt komt de anode ook niet meer zo laag, bij de lagere schermroosterspanning is de anodestroom ook minder.Voor een goede pentodewerking moet het schermrooster een vaste spanning hebben tov de kathode.
Dus ik zou anode en schermroosterspanning samen laten oplopen van 0 tot max,maar ik zou het schermrooster via een R verbinden,dat geeft de mogelijkheid om de schermroosterstroom te bepalen,,zodoende kan de stroom in de kathode kring gemeten worden.
Met de anode op dezelfde spanning als het schermrooster meet je de triode-karakteristieken.
Volgens mijn berekening zou ik gaan voor 2 meetgbieden bv een max anodestroom van 10mA en een van 100 of 200mA.Die ook automatisch omschakelen.
De kathode weerstand kan dan 10 ohm en 1 ohm zijn dit geeft een max van 100mV in de roosterspanning.
De spanning wordt via een niet-inverterende opamp 50x versterkt zodat de uitgangsspanning van 0 tot 5V gaat.
Dan bekom ik een resolutie van ca 100µA en 1mA ,wat overeenkomt met 1mV en 10mV ,maar of dat mogelijk is in de praktijk weet ik niet,in principe is het na versterking voor de AD 10.23 counts en dat is ruim voldoende
Ik heb voor Bert een netspanningsstabilisator gemaakt en die regelt toch vrij nauwkeurig.
Ik zou de meetweerstand nog wat kunnen vergroten ,ten koste van de precisie naar de roosterspanning toe,ik heb ook geen idee hoeveel het zichtbaar is op karakteristieken die getekend worden.(kan misschien ook wel in rekening gebracht worden,maar dat is misschien allemaal te ver gezocht..
100mV verschil bij de neg-roosterspanning is de moeite niet.Omschakelen met een relais ?
Eerst maar 's zien dat Bert weer in een betere toestand komt.
Heel vervelend, je wil vanalles maar het lijf wil niet mee, zeer herkenbaar :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 10 feb 2018, 20:42

Dankje Anne paar dagen plat dan kan ik weer wat prutsen
Maar of ik weer een halfuur bij die computer kan zitten weet ik niet
Het is juist dat stil in een houding zitten of staan wat smerig zeer doet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » zo 11 feb 2018, 14:11

Na wat nadenken :-k
Over de Curvetracer Uiteindelijk wat (we) wilden.
Geen absoluut plus of min 1% meet apparaat ,
Nee een vergelijker !
Laat die grafiek wat afwijken :-"
B.t.w. ik heb hier 3 DIgitale multimeters
Fluke , Brymen , en van de Aldi en ze zijn het zelden met elkaar eens
Om over een handvol Chinese paneelmeters maar niet te spreken.

Maar ik wilde iets om buizen met elkaar te vergelijken. :!:
Dus ik meet ik een nieuwe buis , sla de curve op.
Als die iets afwijkt van het datasheet , Nou en , ik heb nu mijn eigen datasheet !
Meet ik een tweede buis die dezelfde curve heeft
Dan is hij op dat moment hetzelfde als een nieuwe.
Mijn bedenking is dit
Is dat over een paar uur of dagen in gebruik nog hetzelfde !

Dat zou ik kunnen testen door de gloeispanning te verlagen met 20%
Dat las ik in de documentatie van mijn kapotte Hickok buizentester een goede indicatie te zijn.
Zijn er nog andere methoden ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 feb 2018, 14:51

Bert61 schreef:Maar ik wilde iets om buizen met elkaar te vergelijken. :!:
Dus ik meet ik een nieuwe buis , sla de curve op.
Als die iets afwijkt van het datasheet , Nou en , ik heb nu mijn eigen datasheet !
Meet ik een tweede buis die dezelfde curve heeft
Dan is hij op dat moment hetzelfde als een nieuwe.
Mijn bedenking is dit
Is dat over een paar uur of dagen in gebruik nog hetzelfde !

Dat zou ik kunnen testen door de gloeispanning te verlagen met 20%
Dat las ik in de documentatie van mijn kapotte Hickok buizentester een goede indicatie te zijn.
Zijn er nog andere methoden ?
Om te vergelijken en te weten of 't een goeie is volstaat om de buis als triode te meten.Evt nog kijken of het schermrooster geen sluiting maakt naar anode.
Een lagere gloei, kan voor korte tijd geen kwaad.Zegt wel niks over de echte instelling, voor vergelijken (twee dezelfde uitzoeken) 't kan wel en minder kans de buis te beschadigen door verkeerde instelling.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

sloeberke
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 09 feb 2018, 18:30
Locatie: Essen

Re: KT88 testen

Berichtdoor sloeberke » zo 11 feb 2018, 15:16

klopt natuurlijk dat wanneer een buis wordt uitgestuurd ,de anodespanning lager komt dan het schermrooster.
Ik weet eigenlijk niet zo goed meer hoe een penthode wordt gemeten,het is ook al een dikke 50 jaar geleden dat ik daar iets over geleerd heb.
Het is door Bert dat ik het weer even oppik.
Het kan natuurlijk met een vaste schermroosterspanning,maar ik zat te bedenken dat er dan toch heel wat stroom naar het schermrooster gaat,vandaar het schermrooster iets lager dan de anode.
We gaan het gewoon even moeten bekijken wat het resultaat is met de curve tracer met of zonder vaste schermroosterspanning.
Het is ook voor de software geen probleem om de 2 manieren uit te proberen.Eventueel met een extra voeding voor het schermrooster kan je gelijk kijken wat de invloed is en dat is ook wel eens interessant om te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » zo 11 feb 2018, 15:36

Ik had al een print gereserveerd voor de Schermrooster spanning O:)
Eventueel gevoed uit de Anodespanning voeding ter voorkoming van dat Schermrooster hoger wordt dan Anode spanning
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 feb 2018, 16:19

Gewoon, eerst voor triode.Kan later een voedingdeel voor het schermrooster bij.Meettechnisch maakt 't niks uit, zijn grafieken Ia=f(Va) bij verschillende -Vg.Of dan het schermrooster wel of niet aan de anode danwel z'n eigen voeding heeft weet alleen de gebruiker.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 feb 2018, 16:21

sloeberke schreef:Ik weet eigenlijk niet zo goed meer hoe een penthode wordt gemeten,het is ook al een dikke 50 jaar geleden dat ik daar iets over geleerd heb.
Welkom bij de club ouwetje :o , ik ben van '41 :shock:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » zo 11 feb 2018, 16:34

:lol: ja hij is ook al een hele poos met pensioen ik moet nog ff Maar in halen gaat niet voorbij wel in de Auto :lol:
alhoewel ik hou jullie aardig bezig Gelukkig hebben we er allemaal plezier in wat we doen
Dat is wat telt :goedzo:
Bedankt Anne , Ludo
shit draadje vergeten :oops:

sloeberke
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 09 feb 2018, 18:30
Locatie: Essen

Re: KT88 testen

Berichtdoor sloeberke » zo 11 feb 2018, 22:25

Anne ,jij bent nog een stukje ouder dan ik ,ik ben van '48 ,dus ik ben nog een snotneus tegenover jou.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » ma 12 feb 2018, 19:10

Sloeberke heeft gisteren een pak documenten aangeleverd
Zijn plan is voor het meten vandaag wat gewijzigd
PV2 is een potmeter waarmee je manueel de schermroosterspanning regelt
Dus IG2 meten met de LT6101 .
Al de analoge ingangen van de arduino zijn nu opgebruikt.
Stilaan de puzzel afmaken.

Dat schreef Sloeberke

Maar schema ziet er voorlopig zo uit
F576BC22-E999-447D-BAC1-28D53E3F3BA2.jpeg

De print op zwart is de eerste print
Met witte componenten is de gewijzigde
Als een van jullie wat zien Hoor ik het graag
Ik helaas deze snotneus kan niet langer dan een paar minuten zitten :oops:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » ma 12 feb 2018, 20:01

Tja, ik heb wel zo m'n bedenkingen.
Met zo hoogohmig aansturen van de fet voor de anodespanning kun je niet snel van spanning veranderen.
Kun je ook niet, als pentode, bij lage spanning meten.Gaat (te) langzaam loopt het schermrooster gevaar.
Die TIP50 heeft, volgens datablad, een niet te verwaarlozen lekstroom bij hoge spanning.Kom je niet zo hoog als verwacht en bij hoge spanning valt de regeling weg (de lek neemt 't over).
De schermroostervoeding zou op veel kleinere stroom moeten begrenzen met een reservoir-elco om de pieken op te vangen.Dan komt het schermrooster niet meer in gevaar.Maar met een trage anoderegeling loopt die elco leeg, klopt de meting niet meer.
Schermroosterspanning is een konstante (zou moeten) hoeft niet doorgegeven.
Schermroosterstroom hoeft ook niet gemeten, is kathodestroom min anodestroom.
Omschakelen kathodeweerstand is link zo, onderbreekt tijdens schakelen.Beter 9Ω + 1Ω met kortsluitkontakt over de 9Ω.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » ma 12 feb 2018, 23:00

Ah!buis schreef:Tja, ik heb wel zo m'n bedenkingen.
Met zo hoogohmig aansturen van de fet voor de anodespanning kun je niet snel van spanning veranderen.
Kun je ook niet, als pentode, bij lage spanning meten.Gaat (te) langzaam loopt het schermrooster gevaar.
Die TIP50 heeft, volgens datablad, een niet te verwaarlozen lekstroom bij hoge spanning.Kom je niet zo hoog als verwacht en bij hoge spanning valt de regeling weg (de lek neemt 't over).
De schermroostervoeding zou op veel kleinere stroom moeten begrenzen met een reservoir-elco om de pieken op te vangen.Dan komt het schermrooster niet meer in gevaar.Maar met een trage anoderegeling loopt die elco leeg, klopt de meting niet meer.
Schermroosterspanning is een konstante (zou moeten) hoeft niet doorgegeven.
Schermroosterstroom hoeft ook niet gemeten, is kathodestroom min anodestroom.
Omschakelen kathodeweerstand is link zo, onderbreekt tijdens schakelen.Beter 9Ω + 1Ω met kortsluitkontakt over de 9Ω.
Anne

Beter maar 1 printje maken en testen problemen benoemen Anne en dan Corrigeren
Sloeberke stuur ik dit wel
Kennis moeten we delen :goedzo:
Bedankt Anne
shit draadje vergeten :oops:

sloeberke
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 09 feb 2018, 18:30
Locatie: Essen

Re: KT88 testen

Berichtdoor sloeberke » di 13 feb 2018, 10:02

het is nog allemaal wat experimenteren,klopt TIP50,1ma ,is natuurlijk heel wat ,ik heb voor de moment maar 80V en dat werkt ,maar bij een hoge spanning en met een hoogohmige gate R kom je inderdaad niet ver.Er zijn zoveel ideeen en mogelijkheden en ook dingen die maar af te wachten zijn.
Ideeen is één ,maar de praktijk valt dikwijls tegen.
Schermrooster is ook weer zo'n ding ,via een aparte instelbare voeding met instelbare stroombegrenzing ,dan kan er niet veel kapot gaan.
Ik ga wel de schermroosterstroom moeten meten om de anodestroom te weten (IG2 kan hier in dit geval met die LT6106 en Ia via Ikathode) .
Het meetproces loopt niet zo supersnel ,via RS232 instellingen verzenden,resultaten meten en terug naar de PC zenden ,voorlopig met 9600 baud.

Anodespanning wordt in stapjes van 5 V verhoogd dus van 0 naar bv 300V zijn 60 metingen per constante roosterspanning.
Dan wordt de meting herhaald voor verschillende roosterspanningen bv van -1 tot -20V ,dus dan kom je al snel aan 1200 metingen,ik heb er zelf geen idee van hoe lang dat het duurt ik schat ca 20 bytes heen en weer ,er moeten misschien nog kleine wachttijden toegevoegd worden ,9600baud is ca 960bytes/s dus ik schat 1200*20/960= 25 sec ,de baudrate kan ook nog verhoogd worden?
Instellen van VA en VG is 8 bytes ,dus 8ms om de spanningen in te stellen ,ik vraag mij af of de voeding kan volgen ? (5V/8ms)
Ik ga alleszins ook de anodespanning meten om te controleren of de gewenste waarde wel werkelijk gehaald wordt ,het is ook die gemeten waarde dat het punt op de karakteristiek bepaald ,gezonden waarde en gemeten waarde worden vergeleken en bij een te grote afwijking kan ik dat in de software
melden.Het begint toch wel een hele boterham te worden ,het idee snel even doen is al lang verdwenen ,maar het is en blijft plezant of het nu wat wordt of niet ,we blijven lekker bezig.
Dat van het relais is ook een goed idee,ik denk gewoon 2,2 en 22 ohm te nemen (afhankelijk van de max IA dat Bert wil)
De waarden hoeven niet echt precies te zijn omdat ik wel iets bedenk om dat in de software te calibreren.
Niet dat ik een software specialist ben ,maar gewoon blijven proberen,ik werk met pure basic ,klinkt als basic maar dat is het niet echt.
Bedankt Anne voor het meedenken .

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » di 13 feb 2018, 10:53

Sloeberke schreef
Niet dat ik een software specialist ben ,maar gewoon blijven proberen,ik werk met pure basic ,klinkt als basic maar dat is het niet echt.

Dat is een understatement :D
Je bent er stik goed in
Vanmorgen toch wat aan het schuiven geweest wat headers vervangen door printkroonsten
Zag dat er de gelijkrichting niet bij zat dat ga ik er ook maar op metselen ook zekeringen toegevoegd
Moet nog een een paar elco,s op de print
Maar de koek is op
Misschien vanmiddag weer wat rommelen op de print
Ik heb er maar een printscreen van gemaakt
Leuk dat het zo simpel werkt in Sprint
Heerlijk programma
9FAC0D85-903E-446F-B35F-E663F8AF4BAA.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » di 13 feb 2018, 11:45

Een computer met RS-232 :o , moet ook een ouwetje zijn :?
De metingen gingen met een Arduino dacht ik ?
Ipv elke meting te versturen, zou 't niet beter gaan in de duino een lijst van de metingen en die achteraf te versturen ?
Zijn de tijden veel beter gedefinieerd.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

sloeberke
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 09 feb 2018, 18:30
Locatie: Essen

Re: KT88 testen

Berichtdoor sloeberke » di 13 feb 2018, 13:37

Stikgoed in programmeren,helemaal niet !!!
Een arduino gaat gewoon via USB ,maar heeft een usb naar RS232 aan boord.
Een lijst maken in de ard. zou misschien ook wel kunnen ,maar er is maar 2Kb aan ram geheugen.
Verder lijkt het me leuk als je de curves in real time ziet tekenen.Je kan de meting ook afbreken als je merkt dat het niet loopt zoals je zou willen.
Ik denk dat het geen tijdsprobleem is om de data heen en weer te sturen ,de spanningsvariatie is niet zo heel groot ik vermoed dat de voeding het wel kan volgen,anders maar een beetje extra tijd inlassen om de voeding de tijd te laten om zich te stabiliseren.Het is allemaal nog wat testen.
Voorlopig al kopzorgen genoeg om data van en naar de ard. te krijgen,ik ken nog te weinig van pureb. om dat onder te knie te krijgen.
De weinige voorbeelden die op het pb forum staan snap ik niet veel van.Het gaat met pointers enz...

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » di 13 feb 2018, 14:21

sloeberke schreef:Stikgoed in programmeren,helemaal niet !!!
Een arduino gaat gewoon via USB ,maar heeft een usb naar RS232 aan boord.
Een lijst maken in de ard. zou misschien ook wel kunnen ,maar er is maar 2Kb aan ram geheugen.
Verder lijkt het me leuk als je de curves in real time ziet tekenen.Je kan de meting ook afbreken als je merkt dat het niet loopt zoals je zou willen.
Ik denk dat het geen tijdsprobleem is om de data heen en weer te sturen ,de spanningsvariatie is niet zo heel groot ik vermoed dat de voeding het wel kan volgen,anders maar een beetje extra tijd inlassen om de voeding de tijd te laten om zich te stabiliseren.Het is allemaal nog wat testen.
Voorlopig al kopzorgen genoeg om data van en naar de ard. te krijgen,ik ken nog te weinig van pureb. om dat onder te knie te krijgen.
De weinige voorbeelden die op het pb forum staan snap ik niet veel van.Het gaat met pointers enz...

Nou ik vind je Stikgoed en niet tegenspreken [-X :D
Jammer dat ik niet weet wat je precies zoekt
want ik heb zeeeen van tijd om te zoeken op Mn tablet. :P
Maar als je op 2 verschillende comp het zelfde zoek ding in vult krijg je verschillende antwoorden
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 14 feb 2018, 11:28

Sloeberke Anne
ik heb er een mogelijkeheid bij (willen) voegen voor een trafo met en zonder midden tap
met een trafo zonder midden tap trek ik er een zekering uit (werkt)
en een tweede Fet waar de Anode of Kathode stroom doorgaat van de De te testen buis
Anne zou je eens er na willen kijken of ik de boel niet verziekt hebt
ik heb de wijzigingen niet in het schema veranderd
Afbeelding
Ludo14-2-11.jpg

ik Ga Plat
Ben er weer ff :D
ik heb de Fets ieder een eigen 15 Ohm weerstand gegeven R7
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11509
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 feb 2018, 14:57

Met middenaftakking moet die aan massa (bij P1) en de twee diodes (1N5408) dichtst aan de rand eruit.Wel een probleem, de diodes zijn goed voor brugschakeling, met middentrafo krijgen ze een te hoge sperspanning te slikken.Je zou twee diodes in serie kunnen zetten met over elk 1M weerstand (spanningsverdeling zoals bij elcos) of andere diodes (BY2000 dacht ik)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 14 feb 2018, 15:27

Ah!buis schreef:Met middenaftakking moet die aan massa (bij P1) en de twee diodes (1N5408) dichtst aan de rand eruit.Wel een probleem, de diodes zijn goed voor brugschakeling, met middentrafo krijgen ze een te hoge sperspanning te slikken.Je zou twee diodes in serie kunnen zetten met over elk 1M weerstand (spanningsverdeling zoals bij elcos) of andere diodes (BY2000 dacht ik)
Anne

Reuze bedankt Anne
Ok Begrepen van diode weg laten en van de Sperspanning
ik heb in Sprint geen diode gevonden die deze steek had
Dus de 1N5408 genomen Maar zal die nu Zeker niet gebruiken en er BYV96 in doen
Sloeberke zit vast met programma Ik heb gisteren al hulp gevraagd van een kennnis
Maar geen antwoord
Ik kan m niet helpen :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 15 feb 2018, 18:23

verhip Stomme fout in mn rotzooi ik heb de fet een eigen R7 in plaats van R6 gegeven
weer opnieuw
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3688
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 15 feb 2018, 19:37

Nu denk ik dat het goed is
R6 is die weerstand 15 ohm welke naar de Anode moet gaan van af de drain
Anne wil je er eens naar kijken als je vakantie klaar is :D of ik de print nu moet spiegelen of niet
ik denk dat die Q7 Q4 Q5 de 2N2222A moeten zijn Q3 en Q6 IRFPE50
ik draai helemaal dol 8-[
voor vandaag stop ik er mee
Curve Tracer nou mot tie goed zijn K.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten