Actief systeem met DLCP

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » zo 11 mar 2018, 21:01

Eindelijk maar eens begonnen met de bouw van mijn actieve systeem. Het hart wordt gevormd door de welbekende Hypex DLCP. Is zo ondertussen niet zo bijzonder meer, maar voor de volledigheid toch maar een verslag van de bouw van de behuizing. Daarna volgen de versterkers die in de boxen gesitueerd gaan worden. Het zal allemaal wel weer een tijdje gaan duren voordat het gehele plaatje compleet is. :lol:
De behuizing maak ik van resten aluminium die ik over heb uit eerdere projecten. Geen Modu-kast voor mij, er moet immers iets zelfbouw blijven. Al is het in dit geval dan maar de kast.

Co
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » ma 12 mar 2018, 7:22

COrieuze montagemethode van de inputboard. :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » ma 12 mar 2018, 7:44

Waar komen de uitgangen trouwens?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » ma 12 mar 2018, 8:35

ds23man schreef:Waar komen de uitgangen trouwens?


Uitgangen? :think: :think: Moet dat dan? :lol:

Rechtsachter 2x Neutrik miniCom. Past precies boven elkaar. Met 12 aansluitingen ruim voldoende voor mijn plan.

Connector
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » ma 12 mar 2018, 8:50

Veel plezier met solderen van die dingen!

Wat voor voeding gebruik je trouwens?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » ma 12 mar 2018, 9:16

ds23man schreef:Veel plezier met solderen van die dingen!

Wat voor voeding gebruik je trouwens?


Dat solderen valt wel mee. Als chocomeldrinker heb ik een vaste hand. En alle pinnen zet je er pas na het solderen in.

De voeding is de Hypex smps.

Co
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » ma 12 mar 2018, 9:30

Wat is dat voor ander voedinkje op de foto?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » ma 12 mar 2018, 9:34

ds23man schreef:Wat is dat voor ander voedinkje op de foto?


Een klikaanklikuit met netfilter. Ga ik gebruiken om de boxen tegelijkertijd met de DLCP aan te laten gaan.
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20889
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ray5150 » ma 12 mar 2018, 21:16

Co, respect voor het vakmanschap waarmee je zo'n kastje vanaf de grond opbouwt. =D> =D>

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » ma 12 mar 2018, 21:43

ds23man schreef:COrieuze montagemethode van de inputboard. :lol:



Al die schroefjes aan de achterzijde vind ik zo lelijk en knullig staan. Deze manier maakt en het geheel steviger en voorkomt al die schroefkoppen. Simpel, strak en stevig, daar hou ik van.

Bedankt voor de complimenten Ray.

Constructie
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » di 13 mar 2018, 21:17

Bouw je voor een keer eens iets waarbij je alleen de verbindingen in de juiste vakjes hoeft te duwen. Dan verwacht je een probleemloze werking. Nou, niets is minder waar. Het opstarten ging perfect, display met de tekst: waiting for dlcp. Een woud van roze leds, kortom een feest voor het oog. Maar binnen een minuut dooft alles en is er geen leven meer in te krijgen. Heb ik weer. :evil:

Co
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3507
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor knuisje » di 13 mar 2018, 21:53

Het zit je niet mee. :(

Maar in ieder geval geen brom. :?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » di 13 mar 2018, 22:04

knuisje schreef:Het zit je niet mee. :(

Maar in ieder geval geen brom. :?


Ach, komt wel goed. Hypex maar eens vragen morgen.

Nee, geen brom, dat valt alvast mee. :lol: :lol:

Co
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » wo 14 mar 2018, 7:02

Ook geen enkel groen ledje?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » wo 14 mar 2018, 8:13

ds23man schreef:Ook geen enkel groen ledje?


Niets, nada, noppes.
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » wo 14 mar 2018, 8:18

Dan eerst even de spanningen op de smps nameten, vooral de 5v standby.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » wo 14 mar 2018, 8:41

Gisteren even snel gecheckt of er spanning op de connector staat. Ik kwam 6,45V en + en - 3,3V tegen. Zal even kijken welke pinnen voor de standby zijn. Maar het blijft vreemd dat hij na korte tijd vanzelf uitgaat. :(

Cop op
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20889
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ray5150 » wo 14 mar 2018, 19:21

Is er nog garantie, of heeft het geheel eerst een paar jaar in de kast gelegen ?
Volgens mij is gewoon de stroom bij jou daar verrot, heeft Liander soms recentelijk daar in de straat gewerkt ? :idea: :mrgreen:
Wormer, daar moet ik over een paar weken weer voor een tijdje heen voor mijn werkgever.
Zorgcirkel Torenerf, zal me wat worden... :wink:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » wo 14 mar 2018, 19:51

ray5150 schreef:Volgens mij is gewoon de stroom bij jou daar verrot, heeft Liander soms recentelijk daar in de straat gewerkt ? :idea: :mrgreen:


Ik houd het eerder op aardstralen van gemodificeerde COrmen........ :mrgreen:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » wo 14 mar 2018, 19:54

ds23man schreef:Dan eerst even de spanningen op de smps nameten, vooral de 5v standby.


Geen 5V te meten, nergens, en zeker niet op de aangegeven pinnen. :? Hmmmmmm? :think:

Ding is hagelnieuw, feb. 2018.

Co, bromt nu zelf
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » wo 14 mar 2018, 19:57

Dead as a CoCo, gevalletje RMA.......
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
cve
Berichten: 2095
Lid geworden op: zo 26 nov 2006, 18:07
Locatie: Wormer

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor cve » wo 14 mar 2018, 20:15

ds23man schreef:Dead as a CoCo, gevalletje RMA.......



De smps dan toch, ik niet hoor. Nog geen reactie van Hypex vandaag.

Co
Ik heb ja/nee/geen mening.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8902
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor Barry2001 » do 15 mar 2018, 10:59

Er is nog wel eens wat met die Hypex modules, of lijkt dat zo?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18731
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor ds23man » do 15 mar 2018, 11:11

Gezien de gigantische aantallen die Hypex produceert is het niet zo raar dat er wel eens eentje stuk gaat.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8902
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Actief systeem met DLCP

Berichtdoor Barry2001 » do 15 mar 2018, 11:29

Is er 100% test voor het de deur uit gaat? Of wordt er niet getest?


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten