KT88 testen

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 10:49

Pjotr schreef:Hoi Bert, Leuk hè elektronica :D

Potmeter 50K is dat goed in jouw ontwerp Peter

Nee, dat is echt veel te klein. Ook in dat andere ontwerp! Dat moet beslist 500K zijn: Er staat 400V op! Daarvoor heb je echt een goede nodig. Die voeding van mij kun je ook gewoon op dat printje maken. Er zitten alleen 2 weerstandjes extra bij en de weerstanden hebben andere waarden. Dat moet toch wel lukken?

Ermankeert meer aan Peter
De print is bedoeld voor gelijk richting middel 4 diodes en met 300-0 en ik heb 300-0-300 v
De elcos voor de regelaar hebben een te grote steek op de print en ik moet daar over twee sporen op dat eiland komen
De 2 weerstanden over de 10 uF bungelen onder aan de print
Dan heb ik daar dog twee diodes 8-[ ik raak daar in de war Peter
Elektronica is leuk als je snapt hoe en waarom iets werkt
Als je iedere keer iets repareert en dezelfde dag klapt het weer :boos:
Dan is het niet leuk.
Kijk als je je er in plaats van 300 volt 350 wissel opzet moet ik niet mopperen
Komt goed Peter
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 11:13

Nog even over dat relaisgedoe. Zit me niet lekker. Als S4 bij omschakelen even beide kontakten raakt geeft dat kortsluiting van de HS.Maar heel even en er is stroombegrenzing maar niet fraai.
En als S2,S3 te laat onderbreken (of te vroeg weer sluiten) met S4 al (of nog) naar de kathode, krijg je de HS even kortgesloten door het arme metertje, ook niet gezond.

Iets anders, op 't net wat rondgezocht om wat meer over die (middelste) meter te vinden.Ziet er naar uit dat je bij de bestelling moet opgeven voor welke spanning en stroom het moet dienen.Er zijn dus waarschijnlijk veel verschillende die wel hetzelfde uitzien.
Nu schreef je even terug "dat doosje staat 500 /75 mV :think: " , dat zou kunnen betekenen dat je een uitvoering hebt met een 500V voltmeter en een stroommeter zonder shunt.Moet je zelf een shunt erbij zetten die 75mV levert bij de max stroom. Waarom 75 ipv 60mV :? Joost vragen :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 12:32

Krijg een beetje de indruk Bert, dat je nog het beste af bent met een verzameling losse digitale $2 metertjes en dan ieder apart batterij gevoed. Vooral die LCD dingen vragen nauwelijks stroom.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 13:01

Pjotr schreef:Krijg een beetje de indruk Bert, dat je nog het beste af bent met een verzameling losse digitale $2 metertjes en dan ieder apart batterij gevoed. Vooral die LCD dingen vragen nauwelijks stroom.

ja ik dacht er ook al aan heb twee metertjes alleen voor stroom met een hoop nullen 3,000 Amp

is dat voor negatief niet nodig daar kan hij toch in de min :roll: dat gaat wel met de lastige min van de shunt ??
schermrooster stroom dan met een apart metertje , alleen spanning met de ingebouwde
Anode Stroom met Middelste meter voor de Hoogspanning kan ik mn Multimeter gebruiken

Nog ff denken kijken Niks boren en zagen
Probeer of ik dat wat Anne bedacht had met die LM741 of ik daar een printje voor kan bedenken etsen zal wel lukken :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 13:30

ben al begonnen Maar moet Plat wordt vervolgd
meter aanpassing.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 13:40

Bert61 schreef:Probeer of ik dat wat Anne bedacht had met die LM741 of ik daar een printje voor kan bedenken etsen zal wel lukken :lol:
Dat zal waarschijnlijk ook niet werken.Het gaat uit van een "normale" voltmeter waarbij, voor hogere spanning, een voorschakelweerstand nodig is.
Als deze meter 500V op de ingang verwacht komt dat niet uit zo'n 741.
Nog even het schema van Peter versimpeld (verprutst ? :hide: ).Voor buizen komt 't niet op een mA meer of minder, hoeft niet zo heel precies.
Een nadeel, die FMMT560 transistor is een OMO (schoongewassen SMD :lol: ) maar niet duur.Bij Mouser rond 1€ (heb gekeken, al weer vergeten :( )
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 13:46

Deze dus Anne :?:
Smd 3 pootjes
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 13:56

Bert61 schreef:Deze dus Anne :?:
Smd 3 pootjes

Ja, deze dus https://eu.mouser.com/productdetail/dio ... yWVTexU%3D :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 14:10

Heeft EOO niks wat er op lijkt O:)
Had vorige week zondag nog bij Mouser met Barry kunnen bestellen
Nu moet ik er voor minstens 50 euro kopen. 8-[
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 14:16

Op eBay uit Engeland. 4 en 3 euro voor 5 transistors met verzendkosten
Als jij denkt dat dit werken gaat doe ik het.
Zijn maar 3 pootjes en ik heb er dan 4 om op te stoken :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 14:18

Nee dus! Een SOT-23 smd tor op 400V zetten is vragen om ongelukken. Zoek wat fatsoenlijkers uit Anne, een degelijke MPSA of zo...
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 14:26

Pjotr schreef:Nee dus! Een SOT-23 smd tor op 400V zetten is vragen om ongelukken. Zoek wat fatsoenlijkers uit Anne, een degelijke MPSA of zo...

:oops: Anne :!:
Ik laat u even dit fijntjes regelen
De man er tussen vangt de meeste klappe :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 14:33

Bert61 schreef:
Pjotr schreef:Nee dus! Een SOT-23 smd tor op 400V zetten is vragen om ongelukken. Zoek wat fatsoenlijkers uit Anne, een degelijke MPSA of zo...

:oops: Anne :!:
Ik laat u even dit fijntjes regelen
De man er tussen vangt de meeste klappe :lol:

Er moet toch wel zo iets zijn met pootjes :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 14:34

Pjotr schreef:Nee dus! Een SOT-23 smd tor op 400V zetten is vragen om ongelukken. Zoek wat fatsoenlijkers uit Anne, een degelijke MPSA of zo...

Het zit idd wat dicht op elkaar, maar ze maken die dingen toch om te gebruiken :o
Allicht eerst naar een met pootjes gezocht.Met 400V is het wel op (KSP94), die FMMT is voor 500Vmax.Voor een voeding als die van Bert is 400V wel erg op 't randje.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 14:45

Op zich is het idee prima maar vind de uitvoering levensgevaarlijk met wat je nu voorstelt Anne. Bij kortsluiting knettert die tor er sowieso uit met het risico van 400V op de meter. Dat kan beter ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! :sure:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 15:07

Je vind bij farnell alleen maar van die invalide transistoren :(
Weer een groep die uitgebuit wordt
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 15:07

Wat een drukte, gewoon een 1N400x erover :relax:
Simpel2.jpg

Die KSP94 kost bijna niks http://www.haltronics.nl/webshop/produc ... ts_id=2441
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 15:12

Ah!buis schreef:Wat een drukte, gewoon een 1N40.................

Hoezo drukte Anne? Jij geeft toch levensgevaarlijk advies van achter je laptopje vandaan? Die anderen dan mogen uitvoeren. Gewoon even nadenken joh.
Laatst gewijzigd door Pjotr op za 13 jan 2018, 15:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 15:22

Pjotr schreef:
Ah!buis schreef:Wat een drukte, gewoon een 1N40.................

Hoezo drukte Anne? Jij geeft toch levensgevaarlijk adviezen van achter je laptopje vandaan die anderen dan mogen uitvoeren. Gewoon even nadenken joh.

Ach kom kom Peter :D Levens gevaarlijk het zit in een kast :P achter een 3 mm dikke plaat aluminium welke aan aarde ligt
Als het werkt met een zo,n gehandicapte transistor proberen maar
Als de metertjes niet kapot gaan als er een torretje kapot gaat er zit een diode over de ingang meter
Meestal zitten er sluiting tussen E C toch
Kijken waar ik dat ding kan kopen
Haltronics koop ik nooit wat maar ga ze opzoeken :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 15:26

Jawel Bert. Jij bent er wel tegen bestand en maakt wat rook meer of minder niet uit :rofl: Maar dit is wel een algemeen forum waar ook anderen kijken. Bovendien kan Anne best beter.......! :sure:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 15:31

Pjotr schreef:Jawel Bert. Jij bent er wel tegen bestand en maakt wat rook meer of minder niet uit :rofl: Maar dit is wel een algemeen forum waar ook anderen kijken. Bovendien kan Anne best beter.......! :sure:
Oh, en ik dacht dat je bezorgt was voor het metertje :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 15:56

:lol:
Nog wat om te lachen
Ik heb Mn bestelling gedaan met 1 transistor i.p.v. 5
Voor 0.06€ per stuk
En de 500 k potmeter lin
Knopjes er voor
Hoppa besteld
Verdorie ik zie dat van 1 transistor i.p.v. 5
Dus ik bel
De website is 5 jaar oud Het is niet zeker dat we alles nog op voorraad hebben :?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3458
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » za 13 jan 2018, 22:50

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Probeer of ik dat wat Anne bedacht had met die LM741 of ik daar een printje voor kan bedenken etsen zal wel lukken :lol:
Dat zal waarschijnlijk ook niet werken.Het gaat uit van een "normale" voltmeter waarbij, voor hogere spanning, een voorschakelweerstand nodig is.
Als deze meter 500V op de ingang verwacht komt dat niet uit zo'n 741.
Nog even het schema van Peter versimpeld (verprutst ? :hide: ).Voor buizen komt 't niet op een mA meer of minder, hoeft niet zo heel precies.
Een nadeel, die FMMT560 transistor is een OMO (schoongewassen SMD :lol: ) maar niet duur.Bij Mouser rond 1€ (heb gekeken, al weer vergeten :( )
Anne

Ik heb er toch maar een paaar smd FMMT560 aangeschaft via eBay beetje geduld 1 tot 2 weken levertijd
Gaat zo makkelijk via eBay :oops:
Het verzenden is de helft goedkoper als die fks94 ofzo iets van 6 cent per stuk
Dus ben uiteindelijk met die smd goedkoper uit en 500 volt
Nu maar hopen dat ik ze niet om zeep help met solderen Nog niet veel geluk daar mee gehad
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17860
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » za 13 jan 2018, 23:11

Maak je wel foto's? :twisted:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11372
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » za 13 jan 2018, 23:26

Bert61 schreef:Ik heb er toch maar een paaar smd FMMT560 aangeschaft via eBay beetje geduld 1 tot 2 weken levertijd
Gaat zo makkelijk via eBay :oops:
Dat worden moeilijke weken :-$ :lol:
Het verzenden is de helft goedkoper als die fks94 ofzo iets van 6 cent per stuk
Dus ben uiteindelijk met die smd goedkoper uit en 500 volt
Moeilijkheid is, als de boel springt, fout gedaan of nep transistors 8-[
Nu maar hopen dat ik ze niet om zeep help met solderen Nog niet veel geluk daar mee gehad
Idd best dan eerst fotos, zien of de verbinding naar het allenstaande kontakt ver genoeg van de andere twee zit.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten