Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8950
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Barry2001 » wo 18 jan 2012, 21:41

bcvdb schreef:Ik wil er ook wel 4... met componenten als dat kan.

Betalingsgegevens kunnen via PM :D


4 stuks genoteerd, we handelen het verder af via PM, komt goed.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8950
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Barry2001 » wo 18 jan 2012, 21:42

cobaltjeh schreef:Is het niet handig om deze ook bij de inkoopacties te zetten, nu is het niet echt duidelijk voor mensen dat ze zich kunnen inschrijven.


Vind ik een uitstekend idee, vwb de gezamelijke aankoop gaan we wat mij betreft hier viewtopic.php?f=44&t=15319 verder.

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » wo 22 feb 2012, 18:41

Er moeten inmiddels toch al een stuk of tien APL's in gebruik zijn bij de forumleden, maar ik heb nog geen reacties gezien over de ervaringen.
Ik denk, dat ik gelijk heb en dat er bij de meesten niet veel te zien is, omdat ze inderdaad niet veel vermogen nodig hebben voor een normaal geluidsniveau.
Op http://www.luidsprekers.org/LTspice/ heb ik het simulatie-model gezet, zodat je zelf kan "meten" dat het echt werkt.
Maar laat het ook anderen weten, dus gaarne jullie bevindingen.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3512
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor knuisje » wo 22 feb 2012, 19:37

Ik heb hem getest op de woofer versterker van mij Pluto's. Als je een chinese trommel orgie speelt dan wordt het ledje al bij lage volumes fel rood. :rock:
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » do 23 feb 2012, 17:42

Deze speakers hebben kennelijk geen hoog rendement of een hoge impedantie bij de trommeltonen.
Kan je me (een link naar) meer gegevens sturen van de Pluto en een (MP3)sample van de tonen?
De APL meet in feite de spanning over de speaker en als de impedantie bekend is, kan je daar met V²/R het vermogen uit afleiden. De LED wordt fel rood bij ca. 6 Vrms, wat dus 9W in 4 Ohm is, maar als de impedantie bij de trommeltonen bijv. 100 Ohm is, lever je maar 0,36 Watt!
Mvg.
mtb@hoogte.net

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » do 04 jul 2013, 18:19

Ik heb eindelijk de kracht gevonden, na het doorlezen van 100 pagina's handleiding van mijn Samsung, om een filmpje te maken zie:

[ Bekijk op youtube ]
Dit nummer laat alle kleuren zien, als je het maar hard genoeg zet, rood is overigens niet goed te zien, het lijkt meer fel oranje, maar in het echt onder de juiste hoek is het wel rood!
Het geluid is opgenomen met de camera en niet veel soeps, maar hier klinkt het geweldig!
Zie ook http://forum.zelfbouwaudio.nl/viewtopic ... 25&t=18692 voor een nieuw project, wat laat zien wat voor lage tonen je in huis hebt.
Laatst gewijzigd door mtb op wo 13 aug 2014, 14:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Hoeveel vermogen denk je eigenlijk nodig te hebben?, zie Audio Power LED.

Gebruikersavatar
Juicie
Berichten: 195
Lid geworden op: ma 15 sep 2008, 8:38
Locatie: Neeritter

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Juicie » wo 13 aug 2014, 10:58

Even na een jaar een oud topic tot leven wekken. Afgelopen week heb ik enkele PowerLED printjes overgenomen van Michiel en deze ingebouwd in mijn squeezer versterkers. In de aangeschafde behuizingen zat een gat waar normaal een IR ontvanger gemonteerd diende te worden. Al een jaar ergerde ik me aan die ongebruikte ruimte in het front van de versterkers, daar is nu dus de PowerLED geinstalleerd. Zie hier het resultaat:


[ Bekijk op youtube ]

Het contrast van het LCD display en de kwaliteit van de audio zijn helemaal verknoeid door de camera van mijn telefoon.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Kappa7 » wo 13 aug 2014, 11:15

Ziet er mooi uit.
Er verschijnen allemaal geheime boodschappen op het scherm

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » wo 13 aug 2014, 14:59

Ziet er goed uit, ik heb mijn filmpje ook "opgeleukt", zie boven.
Ik heb nog tig printjes en zal de onderdelen bestellen.
Als er geïnteresseerde zijn, mail me je adres: twee voor een tientje, incl. onderdelen en verzendkosten.
Hoeveel vermogen denk je eigenlijk nodig te hebben?, zie Audio Power LED.

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » ma 09 jan 2017, 17:41

Er is nu ook een HPL voor serieus zwaar PA-gebruik.
Hoeveel vermogen denk je eigenlijk nodig te hebben?, zie Audio Power LED.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Bert61 » di 16 jan 2018, 16:04

Heb wat gemeten maar ik heb op mijn kef 104 nog niet 1 Watt durven sturen
Ik ben redelijk doof Maar dat is :rock: HARD , :!: :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Bert61 » ma 26 mar 2018, 17:51

Ik heb eigenljk geen aandacht geschonken aan de duo led en er maar een 1 ingezet
Ook een bc547 heb ik vervangen door een bc548
Het gevolg is dat alleen de rode led aan gaat
Dus nu moet ik uitzoeken of die 547 en 548 zomaar gewisseld kunnen worden
En hoeveel stroom mijn led gebruikt en weerstanden aan passen :twisted:

Edit 20:20
Die bc547 of 548 lijkt me niet echt een probleem
De weerstand waarden gecontroleerd en ook de diodes
Dat klopt allemaal , Maar het printje klopt niet met wat onder het schema staat
Ik heb een print waar twee gaten in zitten voor boutjes M4
En er staat red en green op voor positie LED
En de LED zit in het midden van de print
Test is mijn toongenerator op de plaatsen van de M4 gaaten
( kan 20 v pp maken ) en een frequentie van 0,5 hz
Groen gaat niet aan
Rood wel
Kloppen die weerstandenn op de nieuwe print wel de oude ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Bert61 » di 27 mar 2018, 13:55

Het prinje werkt :D
Er moet perse een 8 ohm weerstand als belasting over
Zonder dat kan je het niet testen kennelijk
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » di 27 mar 2018, 18:02

Ja, anders werkt de spanningsverdubbelaar voor groen niet!
Hoeveel vermogen denk je eigenlijk nodig te hebben?, zie Audio Power LED.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Bert61 » di 27 mar 2018, 19:28

mtb schreef:Ja, anders werkt de spanningsverdubbelaar voor groen niet!

:goedzo: bedankt Michiel
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
mtb
Berichten: 1097
Lid geworden op: ma 29 dec 2008, 16:44
Locatie: Zoetermeer

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor mtb » wo 28 mar 2018, 16:37

Normaal gebruik je de APL over de luidspreker, die een lage DC-impedantie heeft (meestal 4, 6 of 8Ω).
Met een AC-gekoppelde toongenerator o.i.d. moet je die dus toevoegen.
Hoeveel vermogen denk je eigenlijk nodig te hebben?, zie Audio Power LED.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Audiovermogen meten met de Audio Power LED (APL).

Berichtdoor Bert61 » do 29 mar 2018, 0:35

mtb schreef:Normaal gebruik je de APL over de luidspreker, die een lage DC-impedantie heeft (meestal 4, 6 of 8Ω).
Met een AC-gekoppelde toongenerator o.i.d. moet je die dus toevoegen.

Snap het helemaal :goedzo: :dank:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast