Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » do 11 feb 2016, 20:56

Deze is wat groter (10 x 10 cm) met wat meer opties:

- Te gebruiken met onboard trafo en externe trafo
- Instelbaar dmv trimmers
- Afvlakking voor de regelaars met C-R-C
- Ruimte vrijgelaten aan de zijkanten zodat hij rechtstreeks in universele behuizingen geschoven kan worden

Misschien nog een paar ledjes toevoegen. Hiermee ook een kleine load voor de regelaars als er niets aangesloten is.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 706
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor cool » do 11 feb 2016, 22:50

Ook nog 2 dioden erbij Michiel, van uit naar in en van uit naar adj.
edit: ik zie nu 2 dioden bij de uitgang zitten....sorry.
Lekker bezig!
Laatst gewijzigd door cool op do 11 feb 2016, 23:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Loek

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20902
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor ray5150 » do 11 feb 2016, 23:22

Die ledjes erbij moet je zeker doen, zo kun je ook veel beter de onbelaste spanning afregelen.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10219
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor hannesie » do 11 feb 2016, 23:29

Lekker universeel om ook b.v. een DAC-je ,de opamps te voeden.
Hans

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » vr 12 feb 2016, 7:27

ray5150 schreef:Die ledjes erbij moet je zeker doen, zo kun je ook veel beter de onbelaste spanning afregelen.


idd, dacht ik ook aan

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » vr 12 feb 2016, 22:11

Misschien toch alleen een weerstand op de uitgang, aangezien er nogal een groot instelbereik is en de led dan bij veel spanningen niet zal werken omdat de weerstand gekozen moet worden op maximaal in te stellen uitgangsspanning.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20902
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor ray5150 » vr 12 feb 2016, 23:42

Ik verwacht dat 8 van die 10 mensen die zo'n printje afnemen hem op 12 of 15 Volt laten draaien...
(lees : er opampjes in een audio schakeling ermee voeden.)

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4023
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Zweitse » za 13 feb 2016, 9:30

Of 5V, als voeding voor de RPI.
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3685
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor FR_Aad » za 13 feb 2016, 10:03

Zweitse schreef:Of 5V, als voeding voor de RPI.


Die doet het op een eenvoudigere voeding ook wel

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » za 13 feb 2016, 10:06

Nu met leds
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8912
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Barry2001 » za 13 feb 2016, 11:14

Nog even een keer opnieuw annotaten Michiel. D2 komt 2x voor.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20902
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor ray5150 » za 13 feb 2016, 12:52

FR_Aad schreef:
Zweitse schreef:Of 5V, als voeding voor de RPI.


Die doet het op een eenvoudigere voeding ook wel


Dat zou zonde zijn, je gebruikt de helft van de schakeling namelijk niet.
Daarbij komt dat er op Ebay honderden aanbieders zijn van kant en klare frambozen voedingen, voor ongeveer dezelfde prijs als het kale PCB'tje.

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » za 13 feb 2016, 12:56

Barry2001 schreef:Nog even een keer opnieuw annotaten Michiel. D2 komt 2x voor.


inderdaad
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10219
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor hannesie » za 13 feb 2016, 12:57

ray5150 schreef:Dat zou zonde zijn, je gebruikt de helft van de schakeling namelijk niet.
Daarbij komt dat er op Ebay honderden aanbieders zijn van kant en klare frambozen voedingen, voor ongeveer dezelfde prijs als het kale PCB'tje.

Klopt, en anders heeft Barry er nog wel een paar liggen voor de RPI. :lol:
Hans

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » zo 28 feb 2016, 10:37

Printjes 2 weken geleden besteld bij itead, maar ze zijn nog steeds in processing :?:

Net maar even een mailtje aan gewaagd, normaal zijn ze binnen een paar dagen klaar.

Wel alvast begonnen aan het volgende ontwerp, een MM phono preamp en een MC pre-preamp.

De bordjes kunnen gestapeld worden, hierdoor is er weinig bedrading nodig. \
Ook zijn ze los te gebruiken.

Features MM:

Instelbare ingangsweerstand
Instelbare ingangscapaciteit
Instelbare gain (per 3 dB)
MM/MC selectie

Features MC pre-pre:

Instelbare ingangsweerstand
Instelbare ingangscapaciteit
vaste gain (20 dB)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door sevenup op zo 28 feb 2016, 10:43, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8912
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Barry2001 » zo 28 feb 2016, 10:42

Chinees nieuwjaar is net geweest, ze hebben mogelijk achterstand.
http://blog.iteadstudio.com/2016-chines ... -schedule/

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » zo 28 feb 2016, 10:44

Barry2001 schreef:Chinees nieuwjaar is net geweest, ze hebben mogelijk achterstand.
http://blog.iteadstudio.com/2016-chines ... -schedule/


Dat zal het verklaren idd.

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » zo 28 feb 2016, 22:06

Nog wat verder uitgewerkt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3932
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Kappa7 » ma 29 feb 2016, 12:12

Mooie strakke routing zo.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18741
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor ds23man » ma 29 feb 2016, 16:41

Maar wel met de langste omweg.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » do 03 mar 2016, 21:35

ds23man schreef:Maar wel met de langste omweg.


Was idd wel lang.

Hier een andere plaatsing met veel kortere routing.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8912
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Barry2001 » do 03 mar 2016, 21:53

sevenup schreef:
ds23man schreef:Maar wel met de langste omweg.


Was idd wel lang.

Hier een andere plaatsing met veel kortere routing.


Beter :goedzo: Maar nu: waar loopt je gnd? 1 laag, beide lagen?

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » vr 04 mar 2016, 7:29

Barry2001 schreef:
sevenup schreef:
ds23man schreef:Maar wel met de langste omweg.


Was idd wel lang.

Hier een andere plaatsing met veel kortere routing.


Beter :goedzo: Maar nu: waar loopt je gnd? 1 laag, beide lagen?


Moet ik nog mee bezig. Het is de bedoeling beide lagen.

wat is beste, ground voor power en signaal op de zelfde laag als de bijbehorende sporen , of net andersom?

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor sevenup » za 05 mar 2016, 10:40

Nog een plaatje :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11618
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Nieuwe versie van mijn LM317/LM337 voeding

Berichtdoor Ah!buis » za 05 mar 2016, 16:09

sevenup schreef:Wel alvast begonnen aan het volgende ontwerp, een MM phono preamp en een MC pre-preamp.

Had je hiervoor niet beter een nieuw draadje begonnen.Later vindt je dit, met een kop over voeding, moeilijk terug.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten