KT88 testen

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 8:46

Goed Teamwork !
Maar ergens plaatsen waar iedereen het kan vinden over een jaar !
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » wo 10 jan 2018, 11:15

Willy_61 schreef:Knap gedaan hoor :goeie:

Peter, post je de .asc file van LtSpice even, dan bewaar ik ze voor als ik het ooit zou nodig hebben.

Er is geen .asc file van LtSpice, dit is in Microcap gedaan. Gelukkig heb je het schema nog :D
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 11:36

Pjotr schreef:
Willy_61 schreef:Knap gedaan hoor :goeie:

Peter, post je de .asc file van LtSpice even, dan bewaar ik ze voor als ik het ooit zou nodig hebben.

Er is geen .asc file van LtSpice, dit is in Microcap gedaan. Gelukkig heb je het schema nog :D

Heb ik heel vroeger ook gehad kon er hele mooie filters mee sweepen door bv de C telkens een 1 pf vergroten of de spoel tot je een bandbreedte doorlaat demping naar je zin is Erg mooi
Wat jij nu gedaan heb week ik niet eens van , dat het kon :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » wo 10 jan 2018, 11:58

Er is geen .asc file van LtSpice, dit is in Microcap gedaan. Gelukkig heb je het schema nog :D


Moet ik ook eens uittesten dan, bedankt :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 12:58

Ja is echt de moeite waard Willy
Ps
Ik heb die plaat omgedraaid
Op zn plek gelegen de tekening ook gespiegeld
Tekst apart gespiegeld en omgedraaid
En de machine is aan het graveren
Nadeel negatief zit nu rechts en Schermrooster links
Anode blijft in de midden
Lijkt goed te gaan O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 14:57

Klaar is Bert
A81AA2E4-BB00-4C94-A96F-E8658553B40F.jpeg

971770BF-E7AF-4DAB-B340-74E27A7C2873.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » wo 10 jan 2018, 17:00

Dat ziet er heel net uit, de letters zijn perfect nu :beer:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » wo 10 jan 2018, 17:43

Willy_61 schreef:
Er is geen .asc file van LtSpice, dit is in Microcap gedaan. Gelukkig heb je het schema nog :D


Moet ik ook eens uittesten dan, bedankt :-)

Zoiets kan ook gewoon in LtSpice hoor, is niet zo moeilijk. Je maakt een DC sweep met een spanningsbron op de uitgang in serie met een weerstand van b.v.100 ohm. Die spanningsbron sweep je van 400V naar 0V (van hoog naar laag dus). De gate step je dan met b.v. 100V stappen van 0V tot 400V zoals ik gedaan heb. Kun je doen met een spanningsbron bij "in" in het schema.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » wo 10 jan 2018, 17:51

Ok, zal ik bij gelegenheid eens uitzoeken en testen, dan hoor ervan, bedankt!

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 20:32

Ben er nu wel klaar mee met plaatje
Ga het opbouwen Willy
Ik heb met staalwol met zeep (Brillo ) daarna met wat koperpoets gedaan
Als je een machine daarvoor hebt is het zo gedaan
A2075E3D-FEB2-4E1C-B25F-8E2D1D75F62A.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » wo 10 jan 2018, 20:38

Netjes. Leuke metertjes heb je gescoord :rock: Waar heb je die gevonden? En waarom is die voor de anode weer anders?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » wo 10 jan 2018, 20:45

=D> amai, mooi zeg :goeie:
Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat je die afgewerkte kast stiekem al een week eerder hebt gebouwd :o
Vandaag mag je op tijd gaan rusten, dat is dik verdiend =D>

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 21:59

Pjotr schreef:Netjes. Leuke metertjes heb je gescoord :rock: Waar heb je die gevonden? En waarom is die voor de anode weer anders?

Die metertjes een van 100 volt een van 300 volt zijn beide ook stroom metertjes die middelste is ook spanning 600 volt en stroom ik meen 100 Amp 75 mV dus een goede meet weerstand kiezen die andere stroom bereiken dacht ik 3Amp
Alie expres 2,95 € en de middelste 4,95€
Ik kon geen 400 of 500 volt in de kleine meten , en klein zit ook verschil in afmetingen Daar heb ik me vergist met de maat
Maar wat lijm blijft hij prima zitten
Was vanavond klaar met poetsen , en gauw wat er op geschroefd :D
Dat is echt het aller leukste O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 22:03

Willy_61 schreef:=D> amai, mooi zeg :goeie:
Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat je die afgewerkte kast stiekem al een week eerder hebt gebouwd :o
Vandaag mag je op tijd gaan rusten, dat is dik verdiend =D>


Dankje ik kon gelukkig alles in een keer spiegelen en flippen
Alleen de tekst was lastiger
Moet me daar een op gaan toeleggen Vooral dat schuinschrift vind ik mooi

Dat poetsen was in een uur bekeken Maar Mn koperpoets was op.
En dan alleen met een nattelap poetsen werkt niet.
Had tandpasta kunnen proberen maar niet gedaan
Was het ook we beu O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » wo 10 jan 2018, 22:06

Tandpasta werkt ook niet, schuurt teveel. Je kunt nog Commandant proberen. Dat is ook zuurvrij i.t.t. koperpoets.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » wo 10 jan 2018, 22:43

Pjotr schreef:Tandpasta werkt ook niet, schuurt teveel. Je kunt nog Commandant proberen. Dat is ook zuurvrij i.t.t. koperpoets.

Ok bedankt hoef ik dat niet te proberen Commadant is me bekend Daar heb ik mmn Zelfgespoten Fiat Panda mee gepoetst
Hier en daar wat sinaasappel
In die panda( zat )bij de achterlichten geen ijzer daar zit een pc zijplaat in van een Wang 8086 procesor
In de deur ook en de onderdorpel
Maar ik was dat ding zo zat Meer uren aan gesleuteld dan gereden
7 jaar oud en ik kon de weg zien bij de achterbank na de APK keur 1100 gulden aan verepareerd in de Fiat Garage
Dus achteruit terug de garage weer in :boos:
Jaar erop zelf gedaan met hulp van een ANWB man
Maar het ding was opsterven na dood.
Overal gaten heel de voorkant rechts hing aan de raamstijl ,
Maar verkocht hem weer aan die fiat garage , en die vond hem prachtig kocht hem van me terug voor 2500 gulden
En ik een Peugeot 107 Daar was iets met een veer schotel
Als je stuurde werd die veer op de veerboot op gewonden of slipte op eens een kwart slag met als gevolg dat je stuur altijd verkeerd terug kwam , en met een ritje naarBreda met wat zware linkervoet kwam ik een boom tegen die overstak :boos:
Nooit geen zuid Europese auto meer, roestbakken Nog erger als de lada !
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » do 11 jan 2018, 6:31

Bert61 schreef:Dankje ik kon gelukkig alles in een keer spiegelen en flippen
Alleen de tekst was lastiger
Moet me daar een op gaan toeleggen Vooral dat schuinschrift vind ik mooi

Dat schuinschrift is idd mooi :-)
Het probleem van eerst met iets te LEREN werken ken ik maar al te goed.
Als ik een -voor mij nieuw- programma heb begin ik er direct mee, zonder eerst wat te oefenen met de help er langs. Vorige week nog maar eens ondervonden dat dat niet altijd de beste manier is: In sPrint Layout moet ik dikwijls één van de pootjes van een makro-onderdeel aan aarde kunnen leggen door de afstand voor dat pootje naar groundplane op 0 te zetten. Dat kon ik alleen door te dubbelklikken op de makro en dan "Disintegrate Component" te selecteren. Daarna de groep splitten zodat ik enkel het bewuste pootje kon selecteren. Dan pas kon ik voor dat pootje de afstand naar groundplane op 0 zetten. Daarna het volledige onderdeel opnieuw groeperen.
Nu was ik via de HELP / Tips and Tricks het volgende tegengekomen:
"If you want to select a single element out of a group or a macro, just press and hold the ALT key and then click on the desired element." :o
Zo simpel kon dat dat dus...
Bert61 schreef:Dat poetsen was in een uur bekeken Maar Mn koperpoets was op.
En dan alleen met een nattelap poetsen werkt niet.
Had tandpasta kunnen proberen maar niet gedaan
Was het ook we beu O:)

Toen ik nog elektronica studeerde mochten we wanneer we iets gebouwd hadden, met de geboorde frontplaat naar de schijnwerkerij van de school gaan om die daar een lichte schuurbeurt te laten geven op een immens grote bandschuurmachine (bijna 3m breed). De leraar moest dat dan doen, wat meestal met niet veel goesting was omdat daarvoor een band met heel fijne korrel moest opgelegd worden en liefst één die bijna versleten was. Het schuren moest heel voorzichtig gebeuren vermits bij te grote druk van de schuurband op de aluminium alu-korrels gevormd werden die dan groeven trokken in de frontplaat.
Als het echter voorzichtig gebeurde, kreeg je een uitzicht alsof het geanodiseerd was. Daarna een laagje plastic-spray erover en klaar was kees :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 11 jan 2018, 11:12

Voorlopig gepruts schema Ben er niet trots op
Maar als het helpt om wat duidelijk te maken is het fijn
heb twee vragen de Schermrooster KT88 EL34 komt op de spanning uit de 2xOB2 IS niet juist getekend maar heb het er bij geschreven
is dat zo goed ??
Tweede Vraag bettreffende het Negatief
Nog niks aan gerekend vwb de weerstanden zomaar wat voor in getekend
:hide:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » do 11 jan 2018, 12:29

Zou voor de potmeter 500K nemen. Deze gaat roken. En maak je de anodespanning nog apart regelbaar met een eigen voeding? Als die V en A meters die digitale combi dingetjes zijn denk ik dat je stroommeting zo niet aan kan sluiten op de Vb+ :mrgreen: Oh ja zet over de ingangselco's elk bleederweerstanden van 220K/1W. Die dingen kunnen verdraaid lang op spanning blijven.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 977
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: KT88 testen

Berichtdoor Willy_61 » do 11 jan 2018, 13:38

Bert, ik vind dit resultaat al bijzonder goed, om nog nooit echt met sPlan gewerkt te hebben.
Eén opmerking: de zwarte bollekes zijn in feite knooppunt aanduidingen. Dus als je een andere lijn kruist of tegen een andere lijn aankomt en daarmee verbindt, plaats je daar een bolleke. Het verbetert gewoon de leesbaarheid en bij kruisingen is het gewoon noodzaak: je kunt ook kruisen zonder te willen verbinden. Het is dus niet zo dat je een bolleke zet overal waar je een onderdeel soldeert :wink:

Voor je digitale metertjes merkt Peter terecht op dat je daar een aparte voedingspanning nodig hebt. Ik heb 4 jaar geleden de Elektuur voeding van de jaren stillekes gebouwd en voorzien van DPM 140 digitale meters. Ik sloot die als volgt aan:
DPM.jpg

Natuurlijk moet je één en ander controleren en eventueel aanpassen vermits jij een ander fabricaat hebt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12004
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT88 testen

Berichtdoor Ah!buis » do 11 jan 2018, 14:06

Zoiets dan maar. Dat stroommetertje aan de anode een afzoderlijke voeding (evt een batterij)
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18823
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: KT88 testen

Berichtdoor Pjotr » do 11 jan 2018, 15:05

Regel is: Verbindingen = stippen, of dat nu 1 aftakking is of meerdere in hetzelfde punt op een lijn. Kruisingen en verbindingen met componenten die geen aftakkingen zijn: Géén stippen. Maar doet Sprint dat niet automatisch al? Of is zo in te stellen? Vroeger zag je ook nog wel eens kruisingen in de vorm van bruggetjes. Nergens voor nodig, maakt het alleen maar rommeliger/onoverzichtelijker. Géén stip is ongelijkvloerse kruising :mrgreen:

V.w.b. die metertjes zal ik eens kijken naar die stroommeet-IC's. Iets met batterijen is ook niks. En bovendien moet het straks eventueel ook naar een scoop kunnen. Die kun je met zijn GND ook niet aan de Vb+ hangen.
Laatst gewijzigd door Pjotr op do 11 jan 2018, 15:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 11 jan 2018, 15:15

Pjotr schreef:Zou voor de potmeter 500K nemen. Deze gaat roken. En maak je de anodespanning nog apart regelbaar met een eigen voeding? Als die V en A meters die digitale combi dingetjes zijn denk ik dat je stroommeting zo niet aan kan sluiten op de Vb+ :mrgreen: Oh ja zet over de ingangselco's elk bleederweerstanden van 220K/1W. Die dingen kunnen verdraaid lang op spanning blijven.

Ai vergeten te. Editen De potmeter die ik heb liggen 10 slagen 100K of 50 K
Ik zet over de elco een blender van 100K 2Watt
Die digitale metertjes moeten perse een min gecombineerd hebben met - van de voeding tussen 4-28 Volt DC
Ik heb op dat oranje trafootje twee windingen 1 van 6,3 volt gelijkrichten en aan de min van de Voeding 400V
Daar mee kan ik dan de Anode en Schermrooster spanning meten
Omdat die min aan de min moet om spanning te meten kan ik geen Anode stroom meten
Dat is een listige zaak ! :think:
Dat moet ik goed bezien :-s anders is het Rook!
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 11 jan 2018, 15:16

Pjotr schreef:Regel is: Verbindingen = stippen, of dat nu 1 aftakking is of meerdere in hetzelfde punt op een lijn. Kruisingen en verbindingen met componenten die geen aftakkingen zijn: Géén stippen. Maar doet Sprint dat niet automatisch al? Of is zo in te stellen? Vroeger zag je ook nog wel eens kruisingen in de vorm van bruggetjes. Nergens voor nodig, maakt het alleen maar rommeliger/onoverzichtelijker.

V.w.b. die metertjes zal ik eens kijken naar die stroommeet-IC's. Iets met batterijen is ook niks. En bovendien moet het straks eventueel ook naar een scoop kunnen. Die kun je met zijn GND ook niet aan de Vb+ hangen.

Ok bedankt voor de les Petr met tekenen Daar kan ik wel van gebruiken
Ja dat stroom meten is lastig :think:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4567
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT88 testen

Berichtdoor Bert61 » do 11 jan 2018, 15:17

Ah!buis schreef:Zoiets dan maar. Dat stroommetertje aan de anode een afzoderlijke voeding (evt een batterij)
Anne

Bedankt Anne
Ff kijken nu
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten