Lexicon PCM70 met dood slaaf

voor specifieke pro-audio projecten als opname apparatuur, mengtafels, etc

Moderator: Beheerdersteam

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » ma 02 feb 2015, 18:51


Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 8:36

Ah!buis schreef:
Mr Tube schreef:Inmiddels een kopie van de Eprom gemaakt en wat schetst mijn verbazing? het appraat reageert anders!
originele Eprom weer in de programmer en dan verfytest, geeft Error dus het klopt echt niet.

Ik denk dat het tijd wordt om een andere set Eproms te gaan scoren of de Bin files

Je bedoeld U62, die van de hoofdpross.? Sluit pin 28 dan op een lagere spanning aan, of via en diode aan de +5,bij 't uitlezen.Meer kans dat 't klopt.
Anne

dat zou ik kunnen doen maar dan moet ik een adapter in elkaar knutselen, heb een programmer van HiLo systems (All11 thuis en een ALL100 op mijn werk).
geen optie gezien waarmee ik de spanning kan verlagen in de programmer zelf.

OK ik zal er even een diode tussen vrotten en eens uitlezen.

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 9:44

Op lagere spanning uitlezen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De teksten zijn minder leesbaar in de hexfile dus het wordt alleen maar erger.
type Eprom is 27C256 dus een 32K

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10404
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Ah!buis » di 03 feb 2015, 12:04

Mr Tube schreef:Op lagere spanning uitlezen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De teksten zijn minder leesbaar in de hexfile dus het wordt alleen maar erger.
type Eprom is 27C256 dus een 32K

Wordt dan een probleem om de goeie inhoud te vinden ?
Bij programmers is de Vdd bij verify 6V om de Eprom 't moeilijk te maken voor de zekerheid.Met een lagere spanning hoeft de drempel waarbij een bit als nul leest minder hoog.Is wel ten koste van de snelheid,maar het uitlezen met een programmer gaat (meestal toch ?)niet op topsnelheid.
Misschien moet er nog een 0µ1 tussen Vdd en Vss na de diode.
Anne

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 12:47

Ik krijg nu meer het gevoel dat de outputdrivers van de Eprom niet goed is en dat de inhoud dus wel goed moet zijn.
De Z80 lijkt wel iets beter te lezen dan de programmer omdat de software gedeeltelijk nog werkt en de vers gebrande Eprom niet eens opstart.
Dus een kopie heeft meer fouten dan het origineel, met de scoop zag ik op de databus deels niveaus die rond de halve voedingspanning liggen. In eerste instantie dacht ik aan een tristate situatie maar wellicht kan dat ook de Promdata zijn.
Zou dus eigenlijk eens moeten kijken of het handmatig bedienen van de adres bus mogelijk is, een Z80 emulator.
Ik heb nog de beschikking over een Fluke9010 Troubleshooter maar helaas alleen Pods voor de 6800 serie.

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » di 03 feb 2015, 12:56

Op ebay is een aanbieder van nieuwe eproms, geloof iets van 30 dollar.

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 13:17

ds23man schreef:Op ebay is een aanbieder van nieuwe eproms, geloof iets van 30 dollar.



Je bedoelt deze?
http://www.ebay.de/itm/Lexicon-PCM70-V2 ... 1e833d90d2

als ik geen .bin files kan vinden dan kan ik dat proberen.

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » di 03 feb 2015, 13:24

Die ja, zullen wel meer adresjes zijn.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10404
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Ah!buis » di 03 feb 2015, 14:08

Dat je op de data soms iets halfweg de +5 vindt kan ook door fout in de soft komen.De I/O heeft geen WR of RD bij de decodering.Er zijn adressen waar enkel naar gescheven mag en ook enkel lezen.Als er dan gescheven wordt naar een leesadres (of omgekeerd) gaan twee buffer tegen elkaar in aan.Geeft rare gevolgen.
Dat de copy nog slechter is ? rare programmer.Misschien doet die een read zoals een verify, beide op 6V, voor de eenvoud.
Anne

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 14:38

Hier de inhoud van de Eprom, in het eerste deel zie je verdacht veel nullen. Hier zou ook de reset vector moeten staan maar de waarde die daar staat slaat volgens mij nergens op. Verderop zie delen van teksten die op de display moeten verschijnen en die lijken aardig te kloppen.

hexdump.png

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » di 03 feb 2015, 14:53

Heb je nou alle pinnen van de eprom al eens kortgesloten, schijnt een truuk van Lexicon zelf te zijn en kom hem hier endaar tegen op het net:

Will do. I contacted Lexicon and received this response.

Michael,

You may want to try resetting the unit. To do this you will need to remove the EEPROM at board location U21 from it’s socket and short all of the pins to ground then re-insert the EEPROM (with the correct polarity) and start the M300L. If this does not fix the problem we can set up a repair for the unit.

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » di 03 feb 2015, 14:55


Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 15:09

ds23man schreef:Heb je nou alle pinnen van de eprom al eens kortgesloten, schijnt een truuk van Lexicon zelf te zijn en kom hem hier endaar tegen op het net:

Will do. I contacted Lexicon and received this response.

Michael,

You may want to try resetting the unit. To do this you will need to remove the EEPROM at board location U21 from it’s socket and short all of the pins to ground then re-insert the EEPROM (with the correct polarity) and start the M300L. If this does not fix the problem we can set up a repair for the unit.

Heb ik gedeaan.... helpt niet.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10404
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Ah!buis » di 03 feb 2015, 15:57

Mr Tube schreef:Hier de inhoud van de Eprom, in het eerste deel zie je verdacht veel nullen. Hier zou ook de reset vector moeten staan maar de waarde die daar staat slaat volgens mij nergens op. Verderop zie delen van teksten die op de display moeten verschijnen en die lijken aardig te kloppen.

hexdump.png

De Z80 heeft geen reset-vector, begint gewoon op 0000.Daar staat een sprongopdracht naar &H1800.Daarna nog een stel waar de rst instructie heenspringt.Op &H0038 staat dan een sprong naar &H1855 voor de hardware interrupt.
Dat ziet er dus normaal uit.
Oh ja, en op &H0066 staat een sprong naar &H1944 voor de NMI
Anne

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » di 03 feb 2015, 16:04

OK bedankt voor de info, ik ben niet zo thuis in de Z80.... meer met de 6500 en 6800 serie en dat werkt weer heel anders (die beginnen bij FFFF)

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ds23man » ma 23 feb 2015, 15:04

Hier nog vorderingen?

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » ma 23 feb 2015, 15:24

Ik moet eerst nog een set Eproms zien te scoren, op dit moment mijn Paypal account beperkt dus bestellen in het buitenland is een beetje lastig nu.

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » do 26 feb 2015, 13:11

Heb deze week bin files toegestuurd gekregen in ruil voor wat fils van mijn kant (EMU Procussion)
Het is gelukt om ze in Eprom te schieten en geplaatst, helaas nog steeds dead slave error...

Het ligt in elk geval niet aan de Eproms nu, statisch ram is ook goed.
reageert niet op de knoppen.... dus kan daardoor geen reset procedure uitvoeren. Zal me maar eens daarop richten, wellicht zit daar het probleem.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10404
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Ah!buis » do 26 feb 2015, 20:23

Jammer dat 't nogal een grote hoeveelheid bytes beslaat (32k ?) anders zou ik zeggen nazien welke test doe besluiten dat er wat mis is.
Anne

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » vr 27 feb 2015, 9:30

Ik zat er ook al over te denken om er een disassembler op los te laten.
een groot deel van de 32 K wordt al gebruikt voor teksten voor de display, tja dan gaat het hard natuurlijk.
32K is inderdaad monsterlijk groot voor een machinetaal programma...

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19961
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor ray5150 » vr 27 feb 2015, 11:55

Is er gewoon niet een processor overleden ?

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » vr 27 feb 2015, 11:59

Processoren heb ik al omgewisseld, er zitten er twee in.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10404
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Ah!buis » vr 27 feb 2015, 13:52

Je heb iets hogerop de eerste 1k in hex hier gezet.Zou zeggen zet 's 1k vanaf &H1800 hier.Met een beetje gelukt staan de tests hier, na de reset, zonder teveel sub's naar verweg.Ik desassembleer aardig uit 't hoofd :sure: .
Anne

Mr Tube
Berichten: 1461
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Mr Tube » vr 27 feb 2015, 16:24

Anne

Ik wil graag de bin files naar je toesturen want hier op het forum plaatsen lukt niet, als je een PB stuurt met een email adres dan stuur ik ze door.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21420
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Lexicon PCM70 met dood slaaf

Berichtdoor Henkjan » vr 27 feb 2015, 17:31

ff in een zip stoppen in dat geval, dan kan je ze wel plaatsen


Terug naar “Pro Audio specifiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten