Geen surround uit marantz zr 6001

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » za 23 jul 2016, 22:17

Ik heb vandaag een mooie 2de hands marantz zr 6001 opgehaald uit Duitsland voor ene koopje. Nu krijg ik alleen niet de surround aan de praat. Ik heb hem ingestelt als 4.1 maar ook al 5.1 geprobeert.
Als die met een optische kabel is aan gesloten op de ps3 en op auto modes staat komt er alleen stereo geluid uit. Hij laat dan ook alleen de voorste 2 luidprekers op het scherm zien. Als je hem dan vervolgens handmatig op stereo mode zet dan komt er stereo uit 4 kanalen dus geen surround. Als je hem handmatig van modes verwisselt komt er geen vol geluid uit de achter luidsprekers.

Als ik hem op de pc met de afspeelbare apenraten test dan geeft die prima 4.1 weer. Maar zo gauw ik een 5.1 of 7.1 film opzet komt er alleen maar stereo uit de pc. Dit is raar want met Windows 7 kon die wel surround uitzenden naar een hifi zetje dat ik destijds had?
Op het moment staat er Windows 10 op met drivers die ik kon vinden van mijn asus p8p67 Mpro moederbord. Maar als er een driver probleem is dan moet die het toch gewoon op de ps3 doen?

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » za 23 jul 2016, 22:52

ik neem aan dat je in de ps3 wel surround ingesteld hebt in het audio menu?

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » za 23 jul 2016, 23:02

K stel hem in op de optische kabel met dts en dolby 5.1
Ik zat er net aan te denken, De vorige eigenaar had alleen 2 luidsprekers, Kan het zijn dat die ergen heeft eingesteld dat die alles standaar op stereo gooit? En zoja hoe hard reset je een marantz?

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » za 23 jul 2016, 23:27

Heb je in de marantz ook de speaker setup doorlopen?

Een harde reset moet op zich niet nodig zijn. ik weet ook
niet of dat kan bij de zr.

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » za 23 jul 2016, 23:48

K heb hem met de quick setup op 4.1 gezet en nog speelt die alles in stereo af.

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » zo 24 jul 2016, 0:02

Je zult wel even in Setup / speaker setup aan moeten geven welke speakers je in gebruik hebt.

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » zo 24 jul 2016, 2:14

Als ik lang de luidsprekers ga is er groot, midden of klein, En bij sub is er wel of geen, Dus ik heb voor op groot achter op klein en sub op wel.
En Hij wil trouwens bij optische niet veel doen? ! werkt prima maar als je dan de kabel van 1 naar ingang 2 verplaats doet die het niet?

Ik heb vast een instelling ergens fout staan :think:

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » zo 24 jul 2016, 10:13

je moet ook per ingang aangeven wat voor aansluiting je gebruikt.
Dus Setup / input setup / bron / .......

piet1955
Berichten: 385
Lid geworden op: wo 17 mar 2010, 19:23
Locatie: Best

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor piet1955 » zo 24 jul 2016, 13:23

Hoe was het ook weer........... oh ja RTFM :mrgreen:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3912
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor Kappa7 » zo 24 jul 2016, 13:43

Volgens mij moet je even je bron vertellen dat hij geen PCM uit moet geven maar 5.1.
Je versterker staat schijnbaar goed anders had de PC het ook niet goed gedaan.

Gebruikersavatar
Ivo Tichelaar
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 09 mar 2005, 16:36
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor Ivo Tichelaar » zo 24 jul 2016, 14:15

Elke ingang en uitgang kun je apart van alles instellen, wslk. Inderdaad, RTFM, en eerst resetten en dan het setup menu volledig doorlopen is denk ik goed.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3912
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor Kappa7 » zo 24 jul 2016, 14:48

Denk toch dat hij het bij de bron moet zoeken en niet bij de versterker

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » zo 24 jul 2016, 17:23

Kappa7 schreef:Denk toch dat hij het bij de bron moet zoeken en niet bij de versterker


T.s. had al aangeven de bron (ps3) op de juiste uitsturing gezet te hebben.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3912
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor Kappa7 » zo 24 jul 2016, 17:37

DragoSz schreef:Als ik hem op de pc met de afspeelbare apenraten test dan geeft die prima 4.1 weer. Maar zo gauw ik een 5.1 of 7.1 film opzet komt er alleen maar stereo uit de pc.

Toch echt een instelling van de bron dus.
Als deze het wel met de een en met de ander het niet doet zal je het daar moeten zoeken.
Zet gewoon even een standaard dvd spelertje er voor en dan eens zien wat er gebeurt. :mrgreen:

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » zo 24 jul 2016, 17:46

Kappa7 schreef:
DragoSz schreef:Als ik hem op de pc met de afspeelbare apenraten test dan geeft die prima 4.1 weer. Maar zo gauw ik een 5.1 of 7.1 film opzet komt er alleen maar stereo uit de pc.

Toch echt een instelling van de bron dus.
Als deze het wel met de een en met de ander het niet doet zal je het daar moeten zoeken.
Zet gewoon even een standaard dvd spelertje er voor en dan eens zien wat er gebeurt. :mrgreen:


Het is denk ik een software/hardware probleem. Ik heb de ps3 nu wel prima aan de praat op surround toen ik er een blu ray in gooide.
Met de pc echter, Als ik de realtech driver op analoge surround gooi wil die wel in surround afspelen. Maar als ik digitale output kies vertikt die het.

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » zo 24 jul 2016, 18:42

K heb even wat meer opgezocht over S/PDIF op Windows 10 en er schijnen meerde problemen mee te zijn?
Hebben andere mensen hier ook last mee met Windows 10? Ik heb al wel de driver voor de zekerheid nog een keer ge update naar de nieuwste versie

Dit kon ik vinden op de site van ASUS zelf over de S/PDIFT uitgang.

https://www.asus.com/Motherboards/P8P67M_PRO/
S/PDIF out connector at the back I/O

S/PDIFThis motherboard provides convenient connectivity to external home theater audio systems via the optical S/PDIF (SONY-PHILIPS Digital Interface) out connecor at the back I/O.
The S/PDIF transfers digital audio without converting it to analog format and keeps the best signal quality.

Als die trouwens een bluray van de PS3 speler krijgt staad er met rood digital op het scherm en als ik de pc gebruik er alleen EQ? :think:
Ooh de Optical 2 uitgang werkt nu ook. Was inderdaad een foute instelling

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » zo 24 jul 2016, 18:46

Ik weet niet of je zelf al zo ver was, maar als je met je rechtermuisknop op het
speakertje onder aan je scherm klikt. En dan naar geluidapparaten gaat. Je klikt
dan op je digitale output. Dan naar tabblad ondersteunde indelingen. heb je daar
dts en 5.1 aangevinkt?

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » zo 24 jul 2016, 19:02

toetertje schreef:Ik weet niet of je zelf al zo ver was, maar als je met je rechtermuisknop op het
speakertje onder aan je scherm klikt. En dan naar geluidapparaten gaat. Je klikt
dan op je digitale output. Dan naar tabblad ondersteunde indelingen. heb je daar
dts en 5.1 aangevinkt?


Volgens mij moet dat zo kloppen? Tenminste beide zijn aangevinkt? :?
Bijlagen
Alles is aangevinkt.jpg

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17654
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor ds23man » zo 24 jul 2016, 19:07

Je vergeet de samplerate instellingen. Nu komt er alleen wat uit bij 48Khz.

toetertje
Berichten: 1279
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor toetertje » zo 24 jul 2016, 19:08

Ja, zo zou die moeten kloppen. Je kunt ook nog 44 en 96 khz aanvinken.
als je hem als standaard apparaat instelt moet het werken.
Maar ik weet niet welke player je gebruikt, maar Wmp ondersteunt volgens
mij geen dts.

Gebruikersavatar
DragoSz
Berichten: 565
Lid geworden op: zo 30 mei 2010, 3:55
Locatie: Haaksbergen

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor DragoSz » di 02 aug 2016, 20:46

Power dvd 15 en vlc. Nou speelde ik net Heavy Metal uit 1981 af (rerelease op blueray) met dts geluid en werkte prima. Tis dus puur een software probleem en dus niets aan de hand met de versterker.

Bedank voor jullie help zover :goedzo:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3912
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Geen surround uit marantz zr 6001

Berichtdoor Kappa7 » wo 03 aug 2016, 2:06

Top mooi, dat het is opgelost.
Veel plezier met je versterker.


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast