TV

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6637
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: TV

Berichtdoor Marp » di 13 dec 2016, 14:24

ds23man schreef:Heb het lek boven, Panasonic is zeer kieskeurig qua hdd's:

:think: Je schijf deed het toch gewoon met de tv aan?

In volgorde van waarschijnlijkheid zie ik dan eigenlijk maar 2 mogelijkheden:
  • bug / programmeerfout
  • usb als voedingsbron onstabiel of ontoereikend tijdens standby
    (minder aannemelijk, maar aanbevolen HDD's hebben toevallig wel een externe voeding)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » di 13 dec 2016, 14:30

Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8950
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: TV

Berichtdoor Barry2001 » di 13 dec 2016, 14:37

Ik blijf toch het idee hebben dat het met de voeding te maken heeft. Iets in de trend van een gevraagde piekstoom bij opstarten, dat dit niet goed gaat. Als je zit hebt zou je kunnen proberen de schijf extern te voeden, kabeltje maken, onderbreken voor voeding, labvoeding voor het proberen eraan, etc (misschien is dit als tussenstukje ook wel te koop). Als je er geen zin in hebt is een nieuw schijfje bestellen/ophalen eenvoudiger.

Waarom zit er geen schijf ingebouwd of is dit als optie te koop? Zou te maken kunnen hebben met regelgeving, opnemen van programma's, codering, it als optie leverbaar zou zijn zouden ze zelf ook van hoop gezeur af zijn.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » di 13 dec 2016, 14:43

Blijkbaar kunnen diverse schijven goed overweg met de encryptietechniek overweg:

https://www.avforums.com/threads/panaso ... s.1303759/
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10291
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: TV

Berichtdoor hannesie » di 13 dec 2016, 15:32

Het kan ook nog zijn dat de USB chip die in de behuizing zit een probleem kan geven.
Het omzetten van sata naar usb is geen echt lekker dingetje.

Je kunt zelfs wel verschillen horen in de weergave met muziek, ooit wel eens gedaan met LMS server en USB HD aan een set met Krell eindbak en een paar Duntech jongens van 200 cm hoog. :sure: :sure:
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18312
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: TV

Berichtdoor Pjotr » di 13 dec 2016, 16:20

ds23man schreef:Heb het lek boven, Panasonic is zeer kieskeurig qua hdd's:

http://nld.faq.panasonic.com/app/answer ... a_id/15665

http://www.buffalo-technology.com/uploa ... _EN_04.pdf

Lijkt er op dat de USB port de aanloopstroom van sommige schijven niet kan leveren via USB. Die kan kortstondig even boven de 0,5A komen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » di 13 dec 2016, 16:32

Waarom werkt ie als ie aan staat dan perfect? Heb eerder het idee dat de Panasonic bepaalde hdd's niet goed uit hun slaapstand haalt.

Maar goed, heb deze even besteld:

https://www.centralpoint.nl/externe-har ... m-3060743/

Het is oude voorraad, WD is gestopt met AV schijven.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20970
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: TV

Berichtdoor ray5150 » di 13 dec 2016, 19:28

In zijn algemeenheid vermoed ik dat het probleem wat dieper zit. vroegah, toen IC's in een televisie net zo zeldzaam waren als een heterocafé in de Reguliersdwarsstraat, ging het chassis van een televisie vaak meerdere jaren mee. er ging eens een nieuw kastje omheen, en een knopje erbij of eraf.
en er was weer een nieuw model dat leuk stond in de folder of op de Firato. dat hij van binnen voor 80 procent hetzelfde was als de generatie ervoor lag niemand wakker van. een van de voordelen daarvan was dat fabrikanten over het algemeen de tijd en mogelijkheid hadden om de kinderziektes eruit te werken.

Anno 2016 is dat natuurlijk iets anders. ieder half of heel jaar komt er een volledige nieuwe serie met nog betere specs en nog veel meer mogelijkheden als de serie ervoor. en de moderne televisies draaien natuurlijk op software. dat bepaalt voor 99 % de functionaliteit en en natuurlijk ook de kwaliteit van de gebruikers ervaring. echter, door de hoge ontwikkelsnelheid is er eigenlijk helemaal geen tijd meer om gebruikerservaringen te verwerken en om bugs op te lossen. al die vele mogelijkheden moeten natuurlijk ook getest worden. maar dat kan niet want voor datum X moet serie Y voor gereleased worden, en serie A en B staan ook al weer in de steigers. er is niet tegenaan te werken.
met andere woorden, als je nu een televisie koopt is de kans groot dat je eigenlijk een product krijgt dat niet helemaal uitontwikkeld is en eigenlijk pas half af is.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » di 13 dec 2016, 19:34

Ray, als ik internet een beetje afstruin is het hdd probleem bij smart tv's al sinds het begin een probleem ongeacht het merk. Externe hdd's worden ontworpen voor de mainstream pc toepassingen, niet voor een smart tv met een exotisch besturingssysteem. Panasonic gebruikt een Firefox OS die speciaal voor hen is aangepast, gooi daar nog even een sausje overheen qua encryptie en je hebt een recept voor problemen.
Fusion Filterdesign

Aaad
Berichten: 689
Lid geworden op: di 15 mar 2011, 21:54

Re: TV

Berichtdoor Aaad » wo 14 dec 2016, 0:37

ds23man schreef:Goed, je zou denken dat we tegenwoordig allemaal slimme apparaten om ons heen hebben. Forget it!

De smart tv, je zou verwachten dat ie enige verstandelijke vermogens zou hebben. Nou, de eerste videorecorder met mechanische schakelklok van Philips was slimmer.

Je hebt dus een smart tv met alles geintegreerd, sat ontvangers, internet, apps en videorecorder.


Dus geen gezeur meer met allerlei losse dozen en afstandsbedieningen.

Je geeft dus in de guide even aan dat een bepaald programma opgenomen moet worden ( vanochtend gedaan) en je zet dus je toestel op standby als je weggaat.

Kom je dus thuis in de middag en kijkt even in de opnamelijst: NIETS!


Dat klote ding moet dus gewoon aan blijven staan om op te kunnen nemen.................

Zucht.


Zet je toch de bijl erin, gedeelde smart is halve smart. :lol:
M'n broer heeft hetzelfde met een 4K smart tv van Samsung,
z'n "ouwe"kon gewoon op standby, de nieuwe moet aan blijven. ](*,)
Waar zijn de ouderwetse video en DVD recorders gebleven op heden vandaag de dag?

Aad

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18312
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: TV

Berichtdoor Pjotr » wo 14 dec 2016, 13:36

Aaad schreef:Zet je toch de bijl erin, gedeelde smart is halve smart. :lol:

YEP. Doet die TV het nou nog? :shock: Dat kan zo niet langer :sure:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » wo 14 dec 2016, 15:33

Die van mij doet het nog! :lol: Andere schijf is onderweg.

Maar als ik zo op internet kijk zijn alle smart tv's kieskeurig qua hdd. Moraal van het verhaal: kijk eerst op de website van de fabrikant of deze een lijst heeft met geteste schijven. Verder moet je zoeken naar een AV media schijf en de fabrikanten geven zelf aan met welke merken tv's ze getest zijn.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 5309
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: TV

Berichtdoor Shadow » wo 14 dec 2016, 20:30

Rommel dus, ik werd ook zo ziek van die ellende met m'n NAS, dit werkt niet met dat, dat werkt niet met dit grrrr :relax:

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7543
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: TV

Berichtdoor SSassen » wo 14 dec 2016, 20:33

Shadow schreef:Rommel dus, ik werd ook zo ziek van die ellende met m'n NAS, dit werkt niet met dat, dat werkt niet met dit grrrr :relax:


Ik onderschrijf dit volledig, ik had die TV allang weer retour gedaan, ga m'n kostbare tijd niet verdoen aan dit soort geneuzel.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18312
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: TV

Berichtdoor Pjotr » wo 14 dec 2016, 20:36

ds23man schreef:..............Verder moet je zoeken naar een AV media schijf en de fabrikanten geven zelf aan met welke merken tv's ze getest zijn.

Dacht dat AV schijven niet meer expliciet gemaakt werden en alle server schijven tegenwoordig voor AV gebruikt kunnen worden. Blijft natuurlijk wel zaak om een geteste schijf te kiezen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » wo 14 dec 2016, 20:54

Pjotr schreef:
ds23man schreef:..............Verder moet je zoeken naar een AV media schijf en de fabrikanten geven zelf aan met welke merken tv's ze getest zijn.

Dacht dat AV schijven niet meer expliciet gemaakt werden en alle server schijven tegenwoordig voor AV gebruikt kunnen worden. Blijft natuurlijk wel zaak om een geteste schijf te kiezen.


Het gaat om de aanduiding die de fabrikant geeft: bedoeld en getest voor smart tv's. Probleem is dat al die smart tv's allerlei verschillende varianten van Linux gebruiken en zich hier en daar niet aan de USB 3.0 standaarden houden. Of het nou Sony, LG, Samsung, Philips of Panasonic is, pagina's vol met problemen op het net.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18312
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: TV

Berichtdoor Pjotr » wo 14 dec 2016, 21:15

Doe jij er toch een "Het gaat om de aanduiding die de fabrikant geeft" schijf er aan. Probleem opgelost.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22660
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: TV

Berichtdoor Henkjan » wo 14 dec 2016, 21:56

laat ik eens een ds23man antwoord geven:

http://www.npo.nl/uitzending-gemist

:mrgreen:

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4206
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: TV

Berichtdoor bas focal m180 » wo 14 dec 2016, 23:23

Aaad schreef:Waar zijn de ouderwetse DVD recorders gebleven op heden vandaag de dag?

Aad

Staan bij mij al die dvd met hd recorders, ik heb er 4 staan + 4 reserve :mrgreen:
FOCAL

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » do 15 dec 2016, 7:35

Henkjan schreef:laat ik eens een ds23man antwoord geven:

http://www.npo.nl/uitzending-gemist

:mrgreen:


Zoals ik al eerder zei: daar staan alleen de eigen producties op ( RTL en SBS6 idem). Buitenlandse producties die door de Nederlandse omroepen worden uitgezonden moge daar niet op staan ivm de rechten. Verder is de beeldkwaliteit een stuk slechter.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22660
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: TV

Berichtdoor Henkjan » do 15 dec 2016, 10:18

NPO app op de foon, en dan via de Chromecast doen; die kwaliteit is de laatste tijd flink verbeterd

Aaad
Berichten: 689
Lid geworden op: di 15 mar 2011, 21:54

Re: TV

Berichtdoor Aaad » za 17 dec 2016, 1:32

Henkjan schreef:laat ik eens een ds23man antwoord geven:

http://www.npo.nl/uitzending-gemist

:mrgreen:

Moet je wel een beetje sneller internet hebben dan onze Groningse vriend.
Met ISDN wil het beeld niet echt vlot afwikkelen, gaat 'ie nog meer mekkeren. :lol:

Aad

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » za 17 dec 2016, 8:23

Met adsl verbinding van 4-5mb lukt het om 4K naar de tv te streamen vanaf kijkbuis. Maar dan kan je verder helemaal niets meer op het internet.

Als het goed is, start hier Q2 2017 de uitrol van het glasvezel.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 5309
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: TV

Berichtdoor Shadow » za 17 dec 2016, 11:53

Als het gebied dan nog niet ontruimd en afgesloten is :-k

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: TV

Berichtdoor ds23man » za 17 dec 2016, 12:03

Zei hij die veilig achter zijn dijkje zit gefinancierd met de aardgasbaten......
Fusion Filterdesign


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten